StoryEditorOCM
SplitSVAKA ČAST!

Neumorni Splićanin dobio vrijednu nagradu; više od 20 godina svakodnevno uveseljava djecu i mlade, dug je popis zasluga

Piše Split SD
21. rujna 2023. - 16:43

Tomislav Nikolić, tajnik Zajednice tehničke kulture grada Splita i udruge Zvjezdano selo Mosor, dobitnik je osobne Nagrade Splitsko-dalmatinske županije, odlučili su županijski vijećnici na zadnjoj sjednici.

- Tomislav Nikolić je dugogodišnji neumorni promicatelj različitih aspekata tehničke kulture u Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, pa i u cijeloj RH, posebice među djecom i mladima.

Njegov više od dva desetljeća dugi rad na tom području prepoznat je i priznat od strane drugih udruga tehničke kulture, obrazovnih ustanova, jedinica lokalne samouprave, ali i od šire javnosti.

image

Tomislav Nikolić Privatni album

Privatni album

Kao tajnik Zvjezdanog sela Mosor organizirao je brojne radionice tehničkih aktivnosti, kroz učeničke kampove tijekom školskih praznika. U razdoblju od 2002. do 2023. godine, u više od 70 višednevnih Škola tehničkih aktivnosti sudjelovalo je više od 1000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Organizirao je i brojna javna događanja u Zvjezdanom selu Mosor, vodi izvanškolskie i izvannastavnie programe poput Škole u prirodi Zvjezdanog sela Mosor. U tim edukacijskim obilascima poljičkog kraja, u koje je uključen i posjet zvjezdarnici u Sitnom Gornjem, dosad je sudjelovalo na tisuće predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola, te studenata iz Splita, Županije, te drugih dijelova Hrvatske i inozemstva.

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

U protekla dva desetljeća, Zvjezdano selo Mosor s Nikolićem provodi i program Male škole astronomije za učenike osnovnih i srednjih škola, ali i za starije.

Suorganizator je 20-ak manifestacija u osnovnih školama Županije i prostorijama ZTK grada Splita, u kojima su upriličene radionice tehničkih aktivnosti, poput modelarstva, robotike i programiranja.

Riječ je o Danima tehničke kulture, Festivalima tehničke kulture, Danima otvorenih vrata udruga i sličnim manifestacijama, u okviru kojih su provedene radionice modelarstva, raketnog modelarstva, brodomodelarstva, robotike, programiranja, elektrotehnike i drugih djelatnosti.

image

Zvjezdano selo Mosor

Privatni album

Nakon uvođenja epidemioloških mjera 2020., Zajednica tehničke kulture grada Splita u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je izradu i distribuciju oko 2000 zaštitnih vizira koji su donirani raznim ustanovama.

Nikolić je dobitnik i Godišnje nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2008. godinu, kao i Godišnje nagrade “Faust Vrančić” za 2012. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:46