StoryEditorOCM
Splitsvaki dan ovako

Ne daj Bože da se kome što na ovoj splitskoj plaži dogodi. Od pustih taksista ni pješaci ne mogu proći, a kamoli Hitna

Piše G. R.
30. lipnja 2023. - 10:43

Na Kašjunima se i ove godine nastavlja totalni kaos.

Gotovo svakog dana možemo svjedočiti nesnosnim gužvama na cestovnom prilazu do te marjanske plaže, a pogotovo na makadamu uz samu obalu gdje vlada potpuni prometni čep.

Prije dvije godine smo upozoravali na isti problem, ali nema pomaka na bolje Tada je bila jedna od onih situacija kad je nečiji život mogao biti ugrožen, jer se zbog divlje parkiranih automobila nije moglo proći, pa je u svoj toj gužvi zapelo i vozilo Hitne pomoći. Srećom prošlo je bez većih posljedica.

image

Kaos na Kašjunima

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image

Kaos na Kašjunima

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Posljednjih nekoliko ljeta u najfrekventnijim poslijepodnevnim satima, duž glavne marjanske prometnice poviše plaže formira se divlje parkiralište, a na znak zabrane zaustavljanja i parkiranja uz pristupnu nazovi-cestu rijetki obadvaju. Treba živaca i vremena za iskobeljati se iz te prometne gužve i pravo je čudo da do sada nitko stradao.

Samo jedan, ali važan uzrok totalnog nereda u toj uvali su taksisti.

Mjesto na kojem je zabranjeno parkiranje pretvorili su u ilegalno taksi stajalište. Bez na to obzira što redari ispisuju kazne, izgleda da im takva simbolična cifra ne predstavlja problem. Očito dovoljno zarade da im se isplati plaćati i kazne.

Tako, nakon što se provučete do same plaže, teško se može proći od parkiranih taksi vozila koji dodatno podgriju kaotičnu atmosferu, potpomognutu i ljetnom vrućinom pa je razumno da sve to raspiruje nervozu kod ljudi kojima je znatno otežan prilaz jednoj od najljepših splitskih plaža. Brojni su zbog toga odustali od kupanja na Kašjunima...

image

Kaos na Kašjunima

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image

Kaos na Kašjunima

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Međutim, sve se ovo može podnijeti do trenutka kada Hitna pomoć po tko zna koji put bude spriječena na vrijeme pristupiti do pacijenta, a pitanje je trenutka kada će se takvo nešto ponoviti. Zadnji put je dobro završila intervencija, no dok kad?

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:10