StoryEditorOCM
Split50. obljetnica

Nakon pola stoljeća sastali se maturanti splitske Tehničke škole. Pogledajte ih, kao mladići su i danas

Piše Božidar Lončar
9. lipnja 2023. - 10:24

Jedanaest maturanata generacije 1972/1973. srednje tehničke škole "Nikola Tesla”, smjer strojarstvo, obilježili su 50 godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja.

U prvom razredu 1969. je bilo 35 učenika. Dio ih je tek "friško” upisao prvi razred, a bilo je i ponavljača i onih koji su se prebacili iz drugih škola. Na kraju je 17 srednjoškolaca maturiralo s generacijom koja je pohađala prvi razred srednje tehničke škole, smjer strojarstvo u generaciji 1969./1970. u B. razredu.

Kroz četiri razreda učenici su promijenili tri razrednika: u prvom razredu srednje škole im je razrednica bila Radmila Tešić, u drugom srednje Ante Balić, u trećem Miro Turić da im se u maturantskoj godini vratio Ante Balić. Svake su godine imali 12 do 13 predmeta godišnje.

Obljetnicu su proslavili nastavnici koji su još živi: nastavnik topline i motora s unutrašnjim izgaranjem Miro Turić, nastavnica matematike i fizike Lidija Rendić, nastavnica kotlova Grozdan Ćelić i nastavnik tjelesnesnog Zvonko Radić.

Na proslavi se okupilo 11 maturanata: Mario Bakotin, Čedo Borojević, Branko Bošnjak, Mihajlo Čizmić, Vinko Elez, Hari Matijević, Duško Milanović, Mladenko Peričić, Bože Plazibat, Duje Reljić i Vladimir Tomasović. Jedan od kolega Zlatko Zulim nije bio na proslavi.

Ova okrugla obljetnica prošla je u znaku prisjećanja na srednjoškolske uspomene i na pet kolega koji više nisu među živima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:17