StoryEditorOCM
SplitMARIJANSKO SVETIŠTE

Na Pojišanu je sutra tradicionalna svetkovina Velike Gospe: procesija kreće u 18 sati, donosimo raspored misnih slavlja

Piše Split SD
14. kolovoza 2023. - 11:52

Svetkovina uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo ili Velika Gospa na osobit i svečan način slavi se i u Gradu Splitu. Već nekoliko stoljeća vjernici Grada Splita časte Gospu od Pojišana tako što pohađaju svetište Gospe od Pojišana utječući se Mariji u zagovor.

Na svetkovinu Velike Gospe (utorak, 15. kolovoza) svete mise u svetištu služit će se kroz jutro u 6, 7, 8, 9, 10 sati. Nakon svete mise u 10 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi iz svetišta u Katedralu gdje će biti sveta misa u 11 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje do 18 sati.

image


 

Nikola Vilić/Cropix

Središnja proslava svetkovine Velike Gospe započinje navečer zavjetnom procesijom: Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18 sati od splitske katedrale Hrvojevom, Kralja Zvonimira, Pojišanskom do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine koje će predvoditi mons. Želimir Puljić, nadbiskup splitsko-makarski uz koncelebraciju svećenika grada Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 05:17