StoryEditorOCM
Splittrećina aj ća

Na najvećem splitskom gradilištu ‘platit‘ će 72 stabla, nema im spasa. Gradska tvrtka najavljuje: ‘Već ovaj tjedan...‘

Piše SPLIT SD
22. veljače 2024. - 11:07

Nakon dugog čekanja na Žnjanu su konačno počeli građevinski radovi i trenutno se priprema teren, nakon čega slijedi početak iskopa za garažu, najzahtjevnijeg dijela ovog projekta.

Mnogi su se pitali hoće li išta zelenila preživjeti mljevenje od strane radnih strojeva, a upravo su zato iz splitske tvrtke "Žnjan d.o.o." poslali priopćenje u kojem tvrde da će spasiti barem dvije trećine stabala.

Kažu kako tvrtka "Lavčević" dovršava radove na organizaciji i čišćenju gradilišta te zbrinjavanju zelenila, a kako bi se dobio što bolji uvid u aktualno stanje zelenila na platou, proteklog tjedna napravljena je nova analiza postojećih stabala i grmlja te mogućnosti da se sačuvaju ili presade na drugu lokaciju.

Nalaz je pokazao da se dvije trećine stabala na platou, odnosno njih 111 od 183 može spasiti, od čega 53 ostaju na postojećim lokacijama, a 58 će se presaditi na drugu lokaciju. Premještanje će početi ovaj tjedan, u suradnji s gradskom tvrtkom "Parkovi i nasadi", a prema projektu niknut će i 730 novih stabala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 07:11