StoryEditor
SplitIPAK NEŠTO FUNKCIONIRA

Munjevita reakcija: Hvala vatrogascima i policiji, kad vidite te mlade ljude onda ipak shvatite da ima nade za ovu zemlju

Piše Saša Jadrijević Tomas
20. srpnja 2019. - 22:19

U državi ne funkcionira ništa. Često čujemo tu rečenicu. I doista, više toga ne valja nego li valja. Ali danas sam se uvjerio da nešto itekako funkcionira u zemlji Hrvatskoj u izvanrednim okolnostima: vatrogasci i policija.

Ispred mojih očiju je buktio požar u bivšoj knjigovežnici 'Slobodne', koji metar od redakcije dnevnog lista i portala. Na zgradi redakcije, u kojoj se nalazila dežurna ekipa, već su počeli pucati prozori od vrućine, malo je nedostajalo da se požar proširi i na TU zgradu, te na neboder.

Ljudi su u panici trčali i spašavali automobile iz garaže koja je pod istim krovom s prostorom koji je gorio.

No, svega par minuta od poziva uspaničenih građana na terenu su stigli vatrogasci i policija.

Netko je viknuo da u jednom dijelu zgrade možda ima metalnih boca pod tlakom. I vatrogasci se nisu odmaknuli od tog dijela objekta, naprotiv, odmah su ušli u tu prostriju, čuo sam razbijanje vrata, sve kako ne bi došlo do veće tragedije. 

I policajci su ostali, ne dopuštajući pristup civilima.

Premorenima i žednima, građani su im donosili vodu. I čuo sam od jednog starijeg čovjeka: hvala vam.

Kad su skinuli kacige, gledam mahom mladi ljudi, profesionalni, uljudni... A onda vidim malo starijeg im kolegu kako se 'pentra' po krovu, usmjerava šmrkove, nagutao se dima, ali nema stajanja dok se i najmanja žeravica ne stavi pod kontrolu.

I doista ljudi, vatrogasci i policajci, hvala vam.

#POLICIJA#POŽAR#VATROGASCI#SLOBODNA DALMACIJA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 15:47