StoryEditorOCM
Splitpogledajte snimku

Mnoge je prenerazio ovaj niski prelet helikoptera preko stadiona tijekom utakmice Hajduka. MORH: Provest ćemo istragu!

Piše Split SD
24. listopada 2023. - 10:17

Navijače je u nedjelju tijekom poluvremena na utakmici Hajduk-Osijek iznenadio prelet helikoptera preko stadiona. 

Helikopter je bio skoro u razini krova, a mnogima nije bilo svejedno jer nisu znali o čemu je riječ. Preplašili su se i neki koji su gledali utakmicu preko malih ekrana.

Iz MORH-a su za Dalmatinski portal kazali da trenutno utvrđuju sve relevantne okolnosti koje su dovele do spomenutog preleta. 

- Hrvatsko ratno zrakoplovstvo osnovalo je istražno povjerenstvo s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja vezanog uz prelet helikoptera te je u tijeku istraga kojom će se utvrditi je li prilikom tog leta narušen Pravilnik o letenju te je li let mogao dovesti do eventualne ugroze sigurnosti civila.

Riječ je o helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171 SH koji se nalazio na zadaći hitnog zračnog medicinskog prijevoza na ruti Vis-Split i koji je sletio na helidrom vojarne ‘Admiral flote Sveto Letica - Barba‘ u Lori s obzirom da je helidrom KBC Firule zatvoren zbog radova - kazali su u MORH-u. 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Podsjetimo, splitski liječnik dr. Ivica Grković već je kritizirao vojne pilote zbog načina na koji lete.

Poznati liječnik za probleme na splitskom helidromu okrivljuje i vojne pilote: ‘Neka se ugledaju na kolege iz policije!‘

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 10:52