StoryEditorOCM
SplitZAKAZANO ROČIŠTE

Maja Đerek poziva građane na raspravu o svojoj suspenziji: ‘Svjedočimo skupa kako se HDZ i Puljak razračunavaju sa mnom‘

Piše Split SD
27. listopada 2023. - 14:23

Maja Đerek na svom je Facebooku pozvala građane i medije da sljedećeg petka, 3. studenog dođu na raspravu na Službenički sud u zgradu Splitsko-dalmatinske županije u Ulicu Domovinskog rata 2 (podrumska sala) zbog njezine suspenzije na mjestu pročelnice za gradsku imovinu u Banovini.

image
Vojko Bašić/Cropix

- "Maja Đerek, koja je od države zaslužila orden za hrabrost, orden za zaštitu javnog dobra, orden za službeničku savjesnost, orden za domoljublje, orden za uzornost ili kako se već sve ne zovu brojni ordeni koje dobivaju i neki koji nisu zaslužili ni drvene medalje, umjesto toga dobiva i otkaz i pranje ruku da je se zaposli igdje u javnoj službi. Ona, umjesto barem jednog od razvikanih ordena, dobiva stigmu nepoželjne osobe za zapošljavanje u javnom sektoru."

image

Z

Tomislav Krišto/Cropix

Ovako je samo godinu dana prije moje suspenzije zborio hrabri borac protiv HDZa - Ivica Puljak.

Puljak je u mojem slučaju od "ordena" došao do sjevernokorejske konferencije za medije s isticanjem parole da "vršim udar na instituciju".

Stvarni razlog suspenzije je činjenica da nisam htjela financijski pogodovati Puljkovim, Ivoševićevim i Kuzmanićevim pajdama, nisam htjela štititi pojedine gradske službenike egzistencijalno vezane za HDZ i nisam pristala biti smokvin list za nezakonitosti vezane za kadrovske stanove i projekt Small Mall.

Prije mjesec dana sam putem jednog portala ponudila borcima protiv HDZ-a, Puljku i Bojanu Ivoševiću, da pred kamerama i građanima demokratski iznesemo svoje argumente. Jedini uvjet je bio da nema unaprijed dostavljenih pitanja. Iznenađujuće, potvrdni odgovor Puljka i Ivoševića - nikada nije stigao.

image
Tom Dubravec/Cropix

Umjesto toga, Puljak i Ivošević su odlučili svoj obraz "sačuvati" preko Službeničkog suda u kojeg HDZ godinama smješta svoj provjereni kadar i kojem su, nakon napada na mene i moju obitelj, povjerili zadatak moje službene eliminacije iz Splita. Prijetvorni Puljak je preuzeo metode i riječi svojih saveznika iz HDZ-a, s glavnim ciljem da mi se onemogući daljnji rad u javnim službama.

Kako bi se skrenula pozornost s pogodovanja Puljkovim odabranicima te nastavilo s pljačkom gradske imovine - u zadnje vrijeme se forsiraju tobožnje svađe s velikim neprijateljima iz HDZ-a, uz već prozirne PR priče o ustašama i partizanima.

image
Tom Dubravec/Cropix

Iako sam sve dokaze već poslala Službeničkom sudu, itekako imam želju osobno iznijeti sve pred sudom i javnosti te ću osobno doći idući petak, 3.11. na sud.

Ovim putem pozivam sve zainteresirane građane i medije da učine isto te da skupa svjedočimo kako se Puljak i HDZ, udruženim snagama, razračunavaju s gradskom službenicom koja nije htjela šutjeti i sudjelovati u njihovoj pljački.

Ostaje za vidjeti hoće li hrabri borci Puljak i Ivošević smoći snage i hrabrosti te se pojaviti na sudu. Ili će opet biti zauzeti važnijim poslovima - beskorisnim putovanjima ili osmišljavanjem nove tobožnje svađe s HDZom ?

Prilažem pozivnicu i upute za prisustvovanje raspravi na Službeničkom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 07:02