StoryEditorOCM
Spliteno i mašina

Lik je istovario frižider kraj Zlatnih vrata, pa izmuljao cure iz butika: ‘A onda su nas dočekale barikade...‘

Piše n.c.
29. lipnja 2023. - 09:43

- Ova veš mašina stoji tu već deset dana, frižider "samo" pet. Jučer smo zvale i Komunalno i Čistoću i rečeno nam je da ako nam smeta da same to odnesemo na vrh ulice pa da će oni to skupit. Kasnije su nam kazali da će u utorak doć kamiončić po to, pa nije. Pa nije opet ni danas. Ne znamo više što da radimo... - govore nam Ela i Ena, vlasnice trgovine vintage odjećom "EIE VINTAGE" u Mihaljevićevoj ulici, u splitskom Getu. 

Što je najgore, uočile su čovjeka dok je tu deponirao frižider i upozorile ga da područje oko Zlatnih vrata nije adekvatno mjesto za takvo nešto. 

- Kazao nam je da je zvao službu za glomazni otpad i da će oni doć za sat vremena. Odmah smo znale da laže. Navodno postoje neki datumi kad Čistoća to odnosi... Ali, stvar je u tome da mi plaćamo ove četiri kante svaki mjesec 16,5 eura da bismo u njih, tu i tamo, ubacile jednu kesicu, da bi se bilo tko, kako mu padne, iživljavao na njima. 

image
privatni album
image
privatni album

Ne samo to, nego ih su ih jučer pred ulazom u dućan dočekale barikade. Naime, netko je tamo naredao kante za smeće. Sad, je li slučajno ili ne...

- Ne znamo jesu li to dišpeti il šta... Al stvarno ne znamo više šta da radimo... - rezignirane su cure.

image
privatni album

Podsjećamo, prošle sezone, nakon što smo upitali tadašnjeg voditelja Odsjeka za redarstvo Gorana Dlaku koliko je kazni naplaćeno za nepropisno odlaganje otpada u gradskoj jezgri, rečeno nam je da taj broj glasi - nula. Nakon što smo mu skrenuli pažnju na probleme u Mihaljevićevoj nas je, odmah idući dan, Dlaka obavijestio da su napisane četiri kazne za nedozvoljeno punjenje kante u ovoj uličici. Svi počinitelji su bili restorani.

Centar Splita je šporak i smrdi, ljudi pucaju po šavovima: ‘Doveli smo šporkaćune u grad. Nekidan san ispleska troje šta su pišali po ulici, a i opet ću‘

Sada, Grad Split ima novog voditelja Odsjeka za redarstvo, Josipa Gabelicu. Sada smo i njemu poslali isti upit te ćemo, ukoliko odgovori, uskoro o tome izvijestiti građanstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 22:46