StoryEditorOCM
Splitmaturanti iz 1973.

Klasičari iz Nodila se okupili nakon 50 godina, uspomene su samo navirale. Ima među njima i poznatih splitskih faca

Piše Milena Budimir
25. svibnja 2023. - 12:25

Poredali se pred zgradom svoje škole, među čijim su zidovima četiri pune godine prikupljali znanje i stjecali prijatelje. I sve je izgledalo kao da su upravo trenutak prije položili ispit zrelosti, nasmijani, veseli, nesvjesni polovice stoljeća koja je između ondašnjih "njih" i današnjih "njih". Mladi u duši.

Oni su maturanti 4. a razreda splitske Klasične gimnazije "Natko Nodilo", ponosna generacija 1972./73.

- Nismo ušli u naš stari razred jer nas razrednica Marija Radunić više ne može prozvati, ali je pamtimo i s ljubavlju nosimo u srcima zajedno s Nevenom Jeličićem i Damirom Poljakom, prijateljima koji su nas zauvijek napustili - kažu nam "akavci".

Premda je pedeset godina prohujalo (gdje i zašto tako brzo?), nose i dalje životne radosti, ponosni i na životne tuge, jer, o Bože moj, tako to biva.

- Ostali smo prijatelji, godinama usprkos, s najljepšim sjećanjima na bezbrižne, sretne gimnazijske dane - vele.

Red je da im i mi čestitamo, i na prijateljstvu, i na znanju, i na uspješno ispletenom životnom lancu. Našli se vi i ubuduće, klasičari: Gorana Škaričić Staničić, Tomislava Roguljić Treursić, Maja Kragić Marušić, Alemka Mardešić Crvarić, Blaženka Babić Vrdoljak, Ljubica Tranfić Tomić, Ratka Marinović Šlangerberg, Renato Žuvela, Niko Mrčić, Marinko Caratan, Ingeborg Purtić Crvarić, Anton Marović, Marija Guštin Kačić, Cvjetka Kondža Jurić, Ante Zlatar, Ante Brajević, Katja Hajdić Osibov, Dragan Matutinović i Tonči Staničić.

Na proslavu nisu stigli, ali su se uredno opravdali: Karmen Bilić Marinović, Marija Budimir, Vesna Frleta Žitko, Ingrid Kudrjavcev Poljanić, Gordana Lakoš, Anđelka Majić, Ljiljana Mandić Benzon, Zdenka Mihovilović, Biserka Nikolić Juretić, Mirjana Šarić Sanader, Darovan Tušek i Igor Žuljan.

image

Klasičari 50 godina

Privatni Album/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:14