Splitbakalara, pršuta i delicija

Kerum pozvao novinare na božićni domjenak, pa se okomio na vladajuće: Sedam godina se ništa nije napravilo. Da sam ja na vlasti ne bi bilo prometnih gužvi, ne bi srušija Žnjan...

Piše Ana Franić
zeljko_kerum14-051219

Željko Kerum tradicionalno je organizirao božićni domjenak za medije u prostoru svoje nekadašnje trgovine u Lori 

- Desetak godina pišete o meni, izišlo je priko pet tisuća članaka, bilo je i dobrih i loših, pošto mislim da će ih sigurno još bit 5 tisuća, odlučia san upriličit marendu prid Božić. Malo bakalara, pršuta i delicija iz mog OPG-a i OPG-ova mojih prijatelja, kazao je Kerum na početku.

Na novinarsko pitanje kako komentira ovu godinu i aktualnu vlast, Kerum je kazao kako ne bi htio nikome pomoći ni odmoći, ali misli da nije problem ova godina nego sve poslije 2013.

- Sedma godina je već da je loše kao u nekoj povijesnoj priči. Miljardu posto sam siguran da je bilo onako kako je narod htio da ne bi danas bilo gužve u Splitu, da bi bija riješen promet prema Kaštelima i Podstrani i da bi Istočna obala bila završena.

Da je bilo po nekoj pravdi, odnosno odabiru birača, ja bi to sigurno napravio, ali nažalost ovih sedam godina se u Splitu nije napravilo ništa, rekao je Kerum.

Gdje je zapelo sa proračunom?, pitali su novinari.

- Nije zapelo nigdi jer moj cilj i plan je da ova agonija šta prije prođe. Brzo je mandat proša, a ništa se nije napravilo. Jedva čekam da prođe i taj proračun i ta godina i ja idem naravno ponovno kao kandidat za gradonačelnika sa svojim obećanjima šta sam rekao.

Bez obzira šta neko misli da je to smiješno ili nemoguće napraviti. Isto tako je bila nemoguća i Zapadna obala pa je napravljena, objasnio je Kerum dodajući kako će podržati proračun.

- Da sam ja na vlasti ne bi se ovako funkcioniralo, radilo bi se drugačije. Niti bi srušija Žnjan, niti bi leža, nego bi od prvog dana radija, isto ka i onda kad sam došao na funkciju, ja sam u roku od 90 dana napravio 7 vrtića.

Sve stanove POS-a u Splitu sam ja napravio - kazao je Kerum dodavši kako želi puni mandat kako bi započeo i završio projekte.

Što se tiče budućih koalicija, Kerum je kazao kako kada pobijedi na sljedećim izborima da će ići u koaliciju sa svima koji budu htjeli ići u smjeru razvoja.

- Teško da će se dogoditi situacija da će netko sam imati većinu, to je nemoguće. Surađivao bi sa svakim. Sada je situacija takva kakva je i ne radi se ništa, objasnio je Kerum.

Prokomentirao je i ovrhu dr. Kneževića koja 'visi' nad gradom.

- Grad ima svoje pravnike i ovu situaciju koja je sada treba dobro proučiti. Ono što ja znam i što se sjećam je da je na gradskom vijeću jednoglasno donesena odluka u mom mandatu da se pristupi sporazumu s dr. Kneževićem. Zašto oni poslije nisu izrealizirali odluku gradskog vijeća i zašto sporazum nije završen i izvršen, pravo je pitanje, zaključio je Kerum.