StoryEditor
SplitŠKVER

Iz Brodosplita krenula nova isporuka mega sekcija za talijansku grupaciju Fincantieri

Piše PSD
15. veljače 2020. - 17:13
Brodosplit

U Brodosplitu je obavljena nova isporuka mega sekcija za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Fincantieri u Margheri kod Venecije.

Kako javljaju iz škvera, radi se o dijelovima brodskog trupa pramčanog dijela broda i to dvije mega sekcije pramca s elementima veza i sidrenja, ukupne težine preko 540 tona čelika opremljenih cjevovodima, komunikacijama, elementima veza i sidrenja, prolazima za energetiku i automatiku, grotlima i bokaportama.

Jedna sekcija pramca oznake H1 dužine je 23 m, širine 16 m, visine 5 m i težine 180 tona, dok je druga sekcija oznake H2 dužine 33 m, širine 26 m, visine 8 m i težine 360 tona.

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s 2 linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), ukupno 34 osovine, a obavili su ga 'Brodosplitove' tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

- Ponosni smo što možemo biti oslonac jednoj od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, onoj Fincantieri s kojom Brodosplit surađuje već godinama i kojoj je do sada isporučeno više od 12.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za putničke kruzere- ističu u Brodosplitu.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 13:37