StoryEditorOCM
SplitDRAMA NA GRIPAMA

Ivošević izašao iz policije, poslao i poruku što očekuje od snaga reda. ‘Sve drugo pokazat će da nije isti aršin...‘

Piše Božidar Lončar
30. siječnja 2024. - 18:57

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević nakon puna dva sata od dovođenja, izašao je iz zgrade Druge policijske uprave na Bačvicama nakon što je u Glagoljaškoj ulici na Gripama došlo do verbalnog sukoba s Igorom Kraljevićem koji je je sa strojevima krenuo čistiti parcelu na kojoj se nalazi famozni bor zaštićen GUP-om.

Otac privedene Splićanke je sukob na Gripama gledao s balkona: Rekao joj je ‘Šta ne ideš doma čuvat oca i bolesnu mater?

Drama na splitskim Gripama; Ivošević se sukobio s investitorom koji je krenuo čistiti parcelu, obojicu privela policija!

U policiju su, osim Ivoševića, dovedeni i Kraljević i Melita Mrsić koji su svi kao svjedoci dali iskaze, a tamo su završili zbog sumnje na počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Vjerujem da će Druga policijskja postaja i načelik Balov postupiti isto kao i prije mjesec dana prema meni i podignuti prijavu za vrijeđanje službene osobe. Sve suuprotono pokazat će da nije isti aršin koga se vrijeđa, odnosno da se mijenja prag tolerancije.

Gospodin Kraljević me, da citiram, nazvao retardiranim potpuno svjestan da sam zamjenik gradonačelnika koji ga upozorava da je stablo zaštićeno bilo na javnoj ili privatnoj površini.

Na naše pitanje zašto je zapravo dogradonačelnik danas došao u Glagoljašku ulicu, kazao nam je kako je došao temeljem prijave građana da će radnici tvrtke Bešlić ispilati stablo.

- Spominjali su da će ga ukloniti. Verbalno i vrlo jasno su to artikulirali - navodi Ivošević.

image
Nikola Vilić/Cropix

Pitali smo ga dalje što bi se dogodilo da je investitor zapravo ispilao stablo koje je zaštićeno GUP-om.

- GUP zapravo ne daje mnogo ovlasti i da su ga ispilali. To i je hrvatski problem, ne smije se zakonom nešto, a nema sankcija - kazao je Ivošević i dodao kako je Grad Split podnio kaznene prijave protiv pustošenja šume i devastacije kulturnog dobra još u studenom.

Upozorio je kako u ovom slučaju moraju reagirati konzervatori i konezrvatorska inspekcija.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Ovo nije gradilište, ovdje se rade arheološka istraživanja koja ne smiju biti "razlog" da se ukloni i ovo posljednje zaštićeno stablo, a da onda oni to ne proglase i zaštićenim jer time bi omogućili gradnju gdje nije investitor mogao graditi, što je već ozbiljnije djelo - upozorava zamjenik.

Na kraju smo ga pitali je li investitor imao dozvolu konzervatora za današnje radove.

Tamo je za arheološka iskapanja i čišćenje i postavljanje ograde tvrtka "Neir", a ne tvrtka Bešlić. Zašto "Neir" nije na terenu nego neka druga je je zato  jer sebi neke tvrtke ne dozvoljavaju ilegalne radnje - zaključio je Ivošević kojeg je pred policijom pokupio sam gradonačelnik Ivica Puljak.

Ivošević je zamolio da ne pitamo ništa dovedenu susjedu, jer je još poprilično pod dojmom današnjih događanja, kao i njezina obitelj, dok Kraljevića nismo uspjeli uhvatiti za izjavu jer se vratio u policijsku postaju kad je ugledao novinare. No, ni nju nismo dočekali pa je nismo ni mogli ništa pitati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:12