StoryEditorOCM
Splituvjereni u pobjedu

HDZ-ovci pucaju visoko; sigurni su da će u 10. izbornoj jedinici imati odlične rezultate. Danas su predstavili kandidate

Piše Petra Klarić
2. travnja 2024. - 14:33
Predstavljanje kandidata liste HDZ-a za 10. izbornu jedinicu u prostorijama SPINIT inkubatora.  Joško Šupić/Cropix

HDZ je u SPINIT inkubatoru u Splitu u utorak predstavio kandidate svoje liste za Desetu izbornu jedinicu, a po onome što su na predstavljanju govorili da se zaključiti da će svoju predizbornu kampanju graditi na temama demografije, gospodarskog rasta, revitalizacije ruralnih područja, ali i razvoja vojske.

Kako je i ranije najavljeno, na čelu liste bit će aktualni potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, dok je posljednje mjesto pripalo nekadašnjem ministru obrane Damiru Krstičeviću.

image

Branko Bačić

Joško Šupić/Cropix

- Iznimna mi je čast bila sa svojim prijateljicama i prijateljima na kandidacijskoj listi HDZ-a predstaviti program za 10. izbornu jedinicu. Ulazimo u ovu izbornu utakmicu sa svojim postignućima, koja smo postigli u proteklih osam godina. U tih osam godina učinili smo Hrvatsku boljom državom i boljim društvom.

image

Branko Bačić
 

Joško Šupić/Cropix

Danas se u Hrvatskoj bolje živi, povećali smo prosječne plaće za 60 posto i mirovine za 60 posto, a minimalna plaća narasla je za 104 posto - istaknuo je Bačić i dodao da je naš investicijski rejting prije osam godina bio na razini smeća, dok smo danas došli na razinu koja nam omogućuje da se povoljnije zadužujemo i više ulažemo u projekte.

Osim njih, na listi će se naći redom: Blaženko Boban, Tomislav Šuta, Mato Franković, Andro Krstulović Opara, Marija Vučković, Danica Baričević, Ante Šošić, Dalibor Milan, Ivan Budalić, Jure Brkan, Zrinka Mužinić Bikić i Ivo Radica.

U kratkim predstavljanjima svi kandidati osvrnuli su se na posljednjih osam godina, koliko je HDZ na vlasti, a govorili su i o temama kojima će se svatko od njih posvetiti ako osvoje povjerenje većine građana.

image

Damir Krstičević

Joško Šupić/Cropix

Naviše se pričalo o pitanjima demografske politike, razvoja ruralnih područja, rasta gospodarstva i razvoja vojske. Kao forte HDZ-a kandidati su istaknuli da znaju upravljati u kriznim vremenima, posebno u kontekstu pandemije koronavirusa, rata u Ukrajini i financijske krize. Upravo zbog toga, smatraju HDZ-ovci, glasači će svoje povjerenje dati baš njima.

image

Marija Vučković

Joško Šupić/Cropix

- Građani će većinski zaokružiti, ja sam poprilično uvjerena, listu Hrvatske demokratske zajednice i njezinih partnera. Lista će u 10. izbornoj jedinici, kao i uvijek do sada, imati jedan od najboljih rezultata.

Kada govorimo o području za koje sam ja do sada bila zadužena, reći ću da smo ostvarili programske ciljeve koje smo upisali 2020. godine u pogledu rasta vrijednosti poljoprivredne proizvodnje. U vremenima krize odgovarali smo s različitim mjerama, ne samo inicijativama u Vijeću u Europi, već i nacionalnim mjerama - kazala je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede i jedna od tri kandidatkinje na listi HDZ-a u ovoj izbornoj jedinici. 

Čini se da je HDZ odabirom kandidata pokrio dobar dio područja 10. izborne jedinice, a na listi su se našla imena s lokalne, županijske i državne političke scene. Sada nam ostaje za vidjeti kako će na njihove kandidate i program 17. travnja reagirati glasači. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:10