StoryEditorOCM
Splitrasprodaja gradskog blaga

Grad prodaje atraktivne nekretnine u centru Splita: poznati poduzetnik želi zgradu na Mihovilovoj širini, spreman je dati 11 milijuna kuna!

26. ožujka 2017. - 14:25
mihovilova_sirina1-210808

Baš kao što je gradonačelnik Ivo Baldasar bio i najavio prije nego što je na tržište stavio gradske prostore u Nodilovoj, Vukovarskoj, Alješijevoj, Kralja Tomislava, Domilijinoj, Mihovilovoj širini i Šubićevoj ulici, Grad će od prodaje tih nekretnina utržiti 20 milijuna kuna.

Interes za kupovinu tih nekretnina pokazalo je devet ponuditelja, od kojih je osam dostavilo valjane ponude. Gradonačelniku nije preostalo ništa drugo nego proslijediti prijedlog o prodaji na raspravu Gradskom vijeću, i to nakon što je Komisija odabrala najpovoljnije ponude.

Tako će, nakon izvjesnog blagoslova Vijeća, nekretninu u Alješijevoj veliku 89,76 metara četvornih kupiti Tomislav Mijatović za 1.553.000 kuna. Za nekretninu u Domilijinoj 8, površine 144 kvadrata, najpovoljniji ponuditelj je bila firma "Neir", koja je ponudila 1.727.745 kuna.

Solinjani u naletu

Tvrtka "Manas", iza koje stoje splitske poduzetničke obitelji Radović Šverko, ponudila je više od četiri milijuna kuna (4.051.000 kuna) za poslovni prostor u Nodilovoj ulici, ispod Obrtničke škole. Riječ je o gradskoj nekretnini površine 368,24 metra četvorna u kojoj je nekada bio prostor Pučke kuhinje.

Budući da Manas u susjedstvu ima hotel "Cornaro", ta tvrtka je do sada bila u najmu tog istog prostora te ga koristila kao konferencijsku dvoranu, pa je aplicirala na Natječaj za prodaju nekretnina Grada Splita, objavljen koncem siječnja, te dala najpovoljniju ponudu za kupnju ovog objekta.

Zgradu na Mihovilovoj širini 1, koja se sastoji od tri kata i nadgrađa i ima površinu od 860 kvadrata, prvi najpovoljniji ponuditelj bio je Josip Mijić, suvlasnik "Solin Građe", koji je spreman platiti točno 11.001.001 kunu.

Samo da napomenemo, njegov brat i suvlasnik "Građe" Matko Mijić upravo uređuje hostel na trećem katu Prime Grad.

Ako bi Josip Mijić kojim slučajem odustao od kupovine ove atraktivne nekretnine uz Rivu, ona će pripasti Jandri Barišiću, koji za nju daje 9.820.000 kuna.

Na prostor na drugom katu u Šubićevoj 3, površine 149,93 metra kvadratna, oko je bacila solinska tvrtka "Cera cerva" d.o.o., koja je spremna platiti 1.750.558 kuna.

Na prijedlog članice Slavice Radić Komisija je zaključila da će se stručnoj službi koja će pripremati kupoprodajne ugovore sugerirati da u njih uključi i instrument osiguranja plaćanja kupoprodajne cijene temeljem kojega bi prava i obveze kupca stupile na snagu danom uplate, a ne danom zaključenja kupoprodajnog ugovora.

 

'Prehrana' želi prostor bivše trgovine​

Što se tiče gradske nekretnine u prizemlju Vukovarske 83, površine 133,83 kvadrata, u kojoj je nekada bila prodavaonica ¨"Prehrane", za nju su stigle tri ponude.

Prvu, tešku 1.411.001 kunu dala je tvrtka "Prehrana" d.d., ali je ponuda odbačena kao nevaljana, budući da ova tvrtka ima dug prema Gradu. Drugu ponudu na iznos od 1.421.025 kune dao je Marin Prgomet, a treću tvrtka "Sportski ribolov" d.o.o., koja je spremna platiti 1.413.000 kuna.

Usprkos dvama valjanim ponudama za kupnju ove nekretnine Gradska komisija, kojom predsjeda dogradonačelnik Goran Kovačević, odlučila je poništiti natječaj u ovom dijelu.

- Pregledom dokumentacije je utvrđeno da je ponuditelj za poslovni prostor u Vukovarskoj Marin Prgomet ujedno i predsjednik Nadzornog odbora "Prehrane" d.d., dakle ponuditelja čija ponuda nije valjana zbog postojanja duga, pa je Komisija zaključila da je potrebno u ovom dijelu natječaj poništiti - stoji u Zaključku komisije.

Lovu na sunce

Alješijeva - 1,5 milijuna kuna (Tomislav Mijatović)
Domilijina - 1,7 milijuna kuna ("Neir")
Nodilova - 4 milijuna kuna ("Manas")
Šubićeva - 1,7 milijuna ("Cera Cerva")
Mihovilova širina - 11 milijuna (Josip Mijić)

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 09:07