stdClass Object ( [id] => 1236332 [title] => Doris, Čola i Saša Matić ipak će pjevati u Spaladium Areni; odluka o zatvaranju bit će 29. prosinca, onda se nadamo čudu. I stečajni sudac očitao je bukvicu Gradu Splitu... [alias] => doris-cola-i-sasa-matic-ipak-ce-pjevati-u-spaladium-areni-odluka-o-zatvaranju-bit-ce-29-prosinca-onda-se-nadamo-cudu-i-stecajni-sudac-ocitao-je-bukvicu-gradu-splitu [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nakon Skupštine vjerovnika tvrtke "Sportski grad TPN" u stečaju koja upravlja Spaladium Arenom, održane u petak na splitskom Trgovačkom sudu, jedno je jasno – Splićani i njihovi gosti moći će do kraja godine uživati u već dogovorenim koncertima Doris Dragović, koji je planiran za 12. studenoga, Zdravka Čolića 25. studenoga te Saše Matića 17. prosinca ove godine.

Kako stvari sada stoje, bar po riječima stečajnog suca Velimira Vukovića, potrebno je da se dogodi čudo pa da Arena nastavi raditi i u idućoj godini, u kojoj su planirani Sajam vjenčanja, Adriatic Gastro show, koncerti Jelene Rozge, Massima, Gibonnija, Dina Merlina, klape "Rišpet" te Sajam vojne opreme ASDA.

---

image

Velimir Vuković

Jakov Prkić/Cropix
---

Naime, na Skupštini je odlučeno da se odgodi donošenje odluke o prestanku obavljanja djelatnosti stečajnog dužnika u stečajnom postupku, čitaj zatvaranje Spaladium Arene, za iduću skupštinu vjerovnika, koja će se održati 21. prosinca 2022. godine.

Osam dana nakon toga, 29. prosinca, istječe privremena odgoda ovrhe, koju je podnio Grad Split u lipnju ove godine zbog duga od oko 23 milijuna kuna za neplaćenu komunalnu naknadu. Ovrhu je tada, iako nije bilo ni gradonačelnika ni Gradskog vijeća, svojom odlukom pokrenula Mirna Veža, pročelnica pravnih poslova u Banovini koja je bila povjerenica Vlade RH za Grad Split do izbora nove vlasti.

---

image

Mirna Veža

Joško Šupić/Cropix
---

Nakon što je tom ovrhom i blokadom računa bilo dovedeno u pitanje održavanje prvenstva Europe u vaterpolu, splitski je Općinski sud donio odluku o privremenoj odgodi ovrhe na šest mjeseci te je deblokiran račun TPN-a, no 750 tisuća kuna koje su s njega bile blokirane i nalaze se na posebnom računu Fine radi namirenja ovrhovoditelja, odnosno Grada, nisu vraćene TPN-u, i to je prouzročilo dodatne probleme u poslovanju i nemogućnost ispunjavanja svojih obveza prema dobavljačima, plaćanja režija, u prvom redu struje, te sklapanja police osiguranja za Arenu.

Nema ni osiguranja

Zbog problema osiguranja Arene, koja je trenutačno neosigurana za bilo koju vrstu nepogoda ili nezgoda, ili bilo čega drugog, vjerovnici su na Skupštini zadužili stečajnu upraviteljicu Nataliju Mladineo da se pismeno obrati Gradu Splitu "u pogledu potencijalnog produženja valjanosti police osiguranja Spaladium Arene, a uvažavajući činjenicu kako je od strane Grada Splita na temelju izravne naplate zaplijenjen iznos od 750.000 kuna, koji bi bio dovoljan za podmirivanje ugovaranja police osiguranja".

---

image

Natalija Maldineo

Jakov Prkić/Cropix
---

Na Skupštini se vjerovnicima, među kojima nije bilo predstavnika Grada Splita, prvo obratio stečajni sudac, koji je istaknuo kako se Grad Split, nakon "poduzetih pravnih lijekova protiv navedene izravne naplate", suglasio s odgodom ovrhe do 29. prosinca 2022. te s prijedlogom o privremenoj deblokadi računa dužnika dok traje odgoda.

– Ukupno nepodmirene obveze dužnika po izravnoj naplati Grada Splita na današnji dan iznose cca 21.500.000,00 kuna. Što će biti nakon isteka odgode izravne naplate, a uzimajući u obzir odredbe Ovršnog zakona, to se u ovom trenutku ne zna.

Grad Split je dvostruki vjerovnik u ovom stečajnom postupku, i to kao stečajni vjerovnik za prijavljenu tražbinu do otvaranja stečajnog postupka u ukupnom iznosu od 3.118.407,99 kuna, koja je osporena u stečajnom postupku, i u iznosu od 215.565.373,37 kuna, o kojoj se vodi sudski spor.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Međutim, za dio osporene tražbine u iznosu od 542.674,36 kuna, vjerovnik Grad Split ima kvalificiranu ispravu koja mu po odredbama Stečajnog zakona daje pravo glasa da odlučuje na skupštini vjerovnika u navedenom iznosu i on je to pravo do sada koristio.

Nadalje, Grad Split je vjerovnik ostalih obveza stečajne mase za tražbine koje su nastale nakon otvaranja stečajnog postupka nad ovim dužnikom, uključujući i za komunalnu naknadu koju pokušava naplatiti izravnom naplatom, iako je svima jasno, ili bi trebalo biti jasno, da se te obveze mogu namiriti jedino kroz stečajni postupak, a ne naplatom s računa dužnika. Da stečajni dužnik raspolaže tolikim novcem na računu, davno već ne bi bio u stečaju.

Nadalje, Grad Split je nositelj prava građenja na zemljištu na kojem je izgrađen objekt Spaladium Arene, a koje je pravo ugovorom preneseno na dužnika nakon osnivanja, i to na rok od 30 godina.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Kako je već gotovo pola tog vremena isteklo, za 15-ak godina to se pravo građenja vraća Gradu Split, a on ima upisano pravo prvokupa u slučaju prodaje izgrađenog objekta, pa nije svejedno hoće li se Gradu Split vratiti funkcionalni ili devastirani objekt.

Dakle, kada bi se i zanemario javni interes za sudjelovanjem Grada Splita u ovom stečajnom postupku, on ima konkretne interese da aktivno sudjeluje u ovom postupku, više od bilo kojeg drugog vjerovnika ovog stečajnog dužnika – izreferirao je sudac Vuković.

Afirmativan pristup

Predstavnici Erste Group bank AG i Unicredit banke Austria AG, koji su najveći vjerovnici, istaknuli su kako su od otvaranja stečajnog postupka imali "afirmativan pristup kada je u pitanju obavljanje djelatnosti u Spaladium Areni kao objektu od javnog interesa", te da se tako "osigurao javni interes kroz odvijanje javnih događanja u objektu radi čega je i izgrađena, a s druge strane sačuvala se njena vrijednost u slučaju da dođe do unovčenja ove stečajne mase u stečajnom postupku".

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

– U situaciji kada stečajni dužnik radi blokade računa koja je privremeno odgođena, ali će nastupiti ponovno nakon 29. prosinca, više ne može ni u minimalnom obujmu servisirati troškove izgrađenog objekta, bankama kao većinskim vjerovnicima u ovom postupku nije preostalo ništa drugo nego da donesu odluku o prestanku obavljanja djelatnosti stečajnog dužnika u stečajnom postupku.

Nažalost, to nije dobra odluka, ali je jedina koja se može donijeti uvažavajući interese stečajnih vjerovnika i zaštite imovine Spaladium Arene – naveli su odvjetnici banaka, no naposljetku su se ipak složili da se odgoda o zatvaranju Arene donese krajem prosinca.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Da sva krivnja ipak ne padne "na pleća Grada", pobrinula se Lendi Pezzi iz ŽDO-a kao predstavnica države, koja je, između ostalog, navela da je država svjesna "položaja stečajnog dužnika i činjenice blokade računa te u tom smislu mišljenja je da bi djelatnost ipak trebalo nastaviti barem do kraja godine, odnosno do kada traje odgoda ovrhe, jer možda se ipak dogodi čudo i nađe rješenje jer je u interesu svih da se Arena sačuva, odnosno da se spriječi njezina devastacija".

– To je u interesu i RH kao vjerovnika kojeg zastupam u ovom postupku, kao i Grada Splita s kojim je ovaj vjerovnik u određenom pravnom odnosu u vezi prava građenja na kojem je izgrađen objekt Spaladium Arene, banaka koje se namiruju iz razlučnog prava građenja i svih ostalih vjerovnika, jer što bude veća vrijednost Arene, veće su mogućnosti namirenja i razlučnih vjerovnika u ovom postupku.

S obzirom na dosadašnji odnos Grada Splita i RH, bila sam u kontaktu s Gradom i bez obzira na stav da oni kao vjerovnici nemaju što tražiti u postupku, smatram da nisu u potpunosti digli ruke od rješavanja problema – navela je zamjenica ŽDO-a.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Skupština vjerovnika [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Skupština vjerovnika 2 0 7155 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-10-28 14:01:14 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-28 14:57:50 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-10-28 14:57:50 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1659 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Doris, Čola i Saša Matić ipak će pjevati u Spaladium Areni; odluka o zatvaranju bit će 29. prosinca, onda se nadamo čudu. I stečajni sudac očitao je bukvicu Gradu Splitu... [metakey] => skupština vjerovnika, Sportski grad TPN, spaladium arena, stečaj, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23401900.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23401897.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681838.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681839.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681840.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681841.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681346.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681344.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681338.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681337.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681336.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681335.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681334.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681333.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681332.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23681331.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/22224216.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23401899.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Milan \u0160abi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Milan \u0160abi\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prkic\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Doris Dragovi\u0107<\/p>","","


\n\u00a0<\/p>","

Zdravko \u0106oli\u0107<\/p>","","

Natalija Maldineo<\/p>","

Velimir Vukovi\u0107<\/p>","","","","","","","","","

Mirna Ve\u017ea<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1285","hd_23401900_1920.jpg":"1920x1080","k_23401900_1280.jpg":"1280x1280","k_23401900_1024.jpg":"1024x1024","k_23401900_640.jpg":"640x640","k_23401900_480.jpg":"480x480","k_23401900_340.jpg":"340x340","k_23401900_220.jpg":"220x220","o_23401900_1280.jpg":"1280x856","o_23401900_1024.jpg":"1024x685","o_23401900_640.jpg":"640x428","o_23401900_480.jpg":"480x321","o_23401900_340.jpg":"340x227","o_23401900_220.jpg":"220x147","h_23401900_1280.jpg":"1280x854","h_23401900_1024.jpg":"1024x683","h_23401900_640.jpg":"640x427","h_23401900_480.jpg":"480x320","h_23401900_340.jpg":"340x227","h_23401900_220.jpg":"220x147","pp_23401900_1280.jpg":"1280x1628","pp_23401900_1024.jpg":"1024x1303","pp_23401900_640.jpg":"640x814","pp_23401900_480.jpg":"480x611","pp_23401900_340.jpg":"340x432","pp_23401900_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23401897_1920.jpg":"1920x1080","k_23401897_1280.jpg":"1280x1280","k_23401897_1024.jpg":"1024x1024","k_23401897_640.jpg":"640x640","k_23401897_480.jpg":"480x480","k_23401897_340.jpg":"340x340","k_23401897_220.jpg":"220x220","o_23401897_1280.jpg":"1280x853","o_23401897_1024.jpg":"1024x682","o_23401897_640.jpg":"640x426","o_23401897_480.jpg":"480x320","o_23401897_340.jpg":"340x226","o_23401897_220.jpg":"220x146","h_23401897_1280.jpg":"1280x854","h_23401897_1024.jpg":"1024x683","h_23401897_640.jpg":"640x427","h_23401897_480.jpg":"480x320","h_23401897_340.jpg":"340x227","h_23401897_220.jpg":"220x147","pp_23401897_1280.jpg":"1280x1628","pp_23401897_1024.jpg":"1024x1303","pp_23401897_640.jpg":"640x814","pp_23401897_480.jpg":"480x611","pp_23401897_340.jpg":"340x432","pp_23401897_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23681838_1920.jpg":"1920x1080","k_23681838_1280.jpg":"1280x1280","k_23681838_1024.jpg":"1024x1024","k_23681838_640.jpg":"640x640","k_23681838_480.jpg":"480x480","k_23681838_340.jpg":"340x340","k_23681838_220.jpg":"220x220","o_23681838_1280.jpg":"1280x853","o_23681838_1024.jpg":"1024x682","o_23681838_640.jpg":"640x426","o_23681838_480.jpg":"480x320","o_23681838_340.jpg":"340x226","o_23681838_220.jpg":"220x146","h_23681838_1280.jpg":"1280x854","h_23681838_1024.jpg":"1024x683","h_23681838_640.jpg":"640x427","h_23681838_480.jpg":"480x320","h_23681838_340.jpg":"340x227","h_23681838_220.jpg":"220x147","pp_23681838_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681838_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681838_640.jpg":"640x814","pp_23681838_480.jpg":"480x611","pp_23681838_340.jpg":"340x432","pp_23681838_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_23681839_1920.jpg":"1920x1080","k_23681839_1280.jpg":"1280x1280","k_23681839_1024.jpg":"1024x1024","k_23681839_640.jpg":"640x640","k_23681839_480.jpg":"480x480","k_23681839_340.jpg":"340x340","k_23681839_220.jpg":"220x220","o_23681839_1280.jpg":"1280x851","o_23681839_1024.jpg":"1024x681","o_23681839_640.jpg":"640x425","o_23681839_480.jpg":"480x319","o_23681839_340.jpg":"340x226","o_23681839_220.jpg":"220x146","h_23681839_1280.jpg":"1280x854","h_23681839_1024.jpg":"1024x683","h_23681839_640.jpg":"640x427","h_23681839_480.jpg":"480x320","h_23681839_340.jpg":"340x227","h_23681839_220.jpg":"220x147","pp_23681839_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681839_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681839_640.jpg":"640x814","pp_23681839_480.jpg":"480x611","pp_23681839_340.jpg":"340x432","pp_23681839_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1299","hd_23681840_1920.jpg":"1920x1080","k_23681840_1280.jpg":"1280x1280","k_23681840_1024.jpg":"1024x1024","k_23681840_640.jpg":"640x640","k_23681840_480.jpg":"480x480","k_23681840_340.jpg":"340x340","k_23681840_220.jpg":"220x220","o_23681840_1280.jpg":"1280x866","o_23681840_1024.jpg":"1024x692","o_23681840_640.jpg":"640x433","o_23681840_480.jpg":"480x324","o_23681840_340.jpg":"340x230","o_23681840_220.jpg":"220x148","h_23681840_1280.jpg":"1280x854","h_23681840_1024.jpg":"1024x683","h_23681840_640.jpg":"640x427","h_23681840_480.jpg":"480x320","h_23681840_340.jpg":"340x227","h_23681840_220.jpg":"220x147","pp_23681840_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681840_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681840_640.jpg":"640x814","pp_23681840_480.jpg":"480x611","pp_23681840_340.jpg":"340x432","pp_23681840_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23681841_1920.jpg":"1920x1080","k_23681841_1280.jpg":"1280x1280","k_23681841_1024.jpg":"1024x1024","k_23681841_640.jpg":"640x640","k_23681841_480.jpg":"480x480","k_23681841_340.jpg":"340x340","k_23681841_220.jpg":"220x220","o_23681841_1280.jpg":"1280x853","o_23681841_1024.jpg":"1024x682","o_23681841_640.jpg":"640x426","o_23681841_480.jpg":"480x320","o_23681841_340.jpg":"340x226","o_23681841_220.jpg":"220x146","h_23681841_1280.jpg":"1280x854","h_23681841_1024.jpg":"1024x683","h_23681841_640.jpg":"640x427","h_23681841_480.jpg":"480x320","h_23681841_340.jpg":"340x227","h_23681841_220.jpg":"220x147","pp_23681841_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681841_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681841_640.jpg":"640x814","pp_23681841_480.jpg":"480x611","pp_23681841_340.jpg":"340x432","pp_23681841_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1226","hd_23681346_1920.jpg":"1920x1080","k_23681346_1280.jpg":"1280x1280","k_23681346_1024.jpg":"1024x1024","k_23681346_640.jpg":"640x640","k_23681346_480.jpg":"480x480","k_23681346_340.jpg":"340x340","k_23681346_220.jpg":"220x220","o_23681346_1280.jpg":"1280x817","o_23681346_1024.jpg":"1024x653","o_23681346_640.jpg":"640x408","o_23681346_480.jpg":"480x306","o_23681346_340.jpg":"340x217","o_23681346_220.jpg":"220x140","h_23681346_1280.jpg":"1280x854","h_23681346_1024.jpg":"1024x683","h_23681346_640.jpg":"640x427","h_23681346_480.jpg":"480x320","h_23681346_340.jpg":"340x227","h_23681346_220.jpg":"220x147","pp_23681346_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681346_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681346_640.jpg":"640x814","pp_23681346_480.jpg":"480x611","pp_23681346_340.jpg":"340x432","pp_23681346_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1309","hd_23681344_1920.jpg":"1920x1080","k_23681344_1280.jpg":"1280x1280","k_23681344_1024.jpg":"1024x1024","k_23681344_640.jpg":"640x640","k_23681344_480.jpg":"480x480","k_23681344_340.jpg":"340x340","k_23681344_220.jpg":"220x220","o_23681344_1280.jpg":"1280x872","o_23681344_1024.jpg":"1024x698","o_23681344_640.jpg":"640x436","o_23681344_480.jpg":"480x327","o_23681344_340.jpg":"340x231","o_23681344_220.jpg":"220x149","h_23681344_1280.jpg":"1280x854","h_23681344_1024.jpg":"1024x683","h_23681344_640.jpg":"640x427","h_23681344_480.jpg":"480x320","h_23681344_340.jpg":"340x227","h_23681344_220.jpg":"220x147","pp_23681344_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681344_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681344_640.jpg":"640x814","pp_23681344_480.jpg":"480x611","pp_23681344_340.jpg":"340x432","pp_23681344_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1203","hd_23681338_1920.jpg":"1920x1080","k_23681338_1280.jpg":"1280x1280","k_23681338_1024.jpg":"1024x1024","k_23681338_640.jpg":"640x640","k_23681338_480.jpg":"480x480","k_23681338_340.jpg":"340x340","k_23681338_220.jpg":"220x220","o_23681338_1280.jpg":"1280x802","o_23681338_1024.jpg":"1024x641","o_23681338_640.jpg":"640x401","o_23681338_480.jpg":"480x300","o_23681338_340.jpg":"340x213","o_23681338_220.jpg":"220x137","h_23681338_1280.jpg":"1280x854","h_23681338_1024.jpg":"1024x683","h_23681338_640.jpg":"640x427","h_23681338_480.jpg":"480x320","h_23681338_340.jpg":"340x227","h_23681338_220.jpg":"220x147","pp_23681338_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681338_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681338_640.jpg":"640x814","pp_23681338_480.jpg":"480x611","pp_23681338_340.jpg":"340x432","pp_23681338_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1197","hd_23681337_1920.jpg":"1920x1080","k_23681337_1280.jpg":"1280x1280","k_23681337_1024.jpg":"1024x1024","k_23681337_640.jpg":"640x640","k_23681337_480.jpg":"480x480","k_23681337_340.jpg":"340x340","k_23681337_220.jpg":"220x220","o_23681337_1280.jpg":"1280x798","o_23681337_1024.jpg":"1024x638","o_23681337_640.jpg":"640x399","o_23681337_480.jpg":"480x299","o_23681337_340.jpg":"340x211","o_23681337_220.jpg":"220x137","h_23681337_1280.jpg":"1280x854","h_23681337_1024.jpg":"1024x683","h_23681337_640.jpg":"640x427","h_23681337_480.jpg":"480x320","h_23681337_340.jpg":"340x227","h_23681337_220.jpg":"220x147","pp_23681337_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681337_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681337_640.jpg":"640x814","pp_23681337_480.jpg":"480x611","pp_23681337_340.jpg":"340x432","pp_23681337_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1116","hd_23681336_1920.jpg":"1920x1080","k_23681336_1280.jpg":"1280x1280","k_23681336_1024.jpg":"1024x1024","k_23681336_640.jpg":"640x640","k_23681336_480.jpg":"480x480","k_23681336_340.jpg":"340x340","k_23681336_220.jpg":"220x220","o_23681336_1280.jpg":"1280x744","o_23681336_1024.jpg":"1024x595","o_23681336_640.jpg":"640x372","o_23681336_480.jpg":"480x279","o_23681336_340.jpg":"340x197","o_23681336_220.jpg":"220x127","h_23681336_1280.jpg":"1280x854","h_23681336_1024.jpg":"1024x683","h_23681336_640.jpg":"640x427","h_23681336_480.jpg":"480x320","h_23681336_340.jpg":"340x227","h_23681336_220.jpg":"220x147","pp_23681336_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681336_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681336_640.jpg":"640x814","pp_23681336_480.jpg":"480x611","pp_23681336_340.jpg":"340x432","pp_23681336_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1268","hd_23681335_1920.jpg":"1920x1080","k_23681335_1280.jpg":"1280x1280","k_23681335_1024.jpg":"1024x1024","k_23681335_640.jpg":"640x640","k_23681335_480.jpg":"480x480","k_23681335_340.jpg":"340x340","k_23681335_220.jpg":"220x220","o_23681335_1280.jpg":"1280x845","o_23681335_1024.jpg":"1024x676","o_23681335_640.jpg":"640x422","o_23681335_480.jpg":"480x317","o_23681335_340.jpg":"340x224","o_23681335_220.jpg":"220x145","h_23681335_1280.jpg":"1280x854","h_23681335_1024.jpg":"1024x683","h_23681335_640.jpg":"640x427","h_23681335_480.jpg":"480x320","h_23681335_340.jpg":"340x227","h_23681335_220.jpg":"220x147","pp_23681335_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681335_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681335_640.jpg":"640x814","pp_23681335_480.jpg":"480x611","pp_23681335_340.jpg":"340x432","pp_23681335_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1312","hd_23681334_1920.jpg":"1920x1080","k_23681334_1280.jpg":"1280x1280","k_23681334_1024.jpg":"1024x1024","k_23681334_640.jpg":"640x640","k_23681334_480.jpg":"480x480","k_23681334_340.jpg":"340x340","k_23681334_220.jpg":"220x220","o_23681334_1280.jpg":"1280x874","o_23681334_1024.jpg":"1024x699","o_23681334_640.jpg":"640x437","o_23681334_480.jpg":"480x328","o_23681334_340.jpg":"340x232","o_23681334_220.jpg":"220x150","h_23681334_1280.jpg":"1280x854","h_23681334_1024.jpg":"1024x683","h_23681334_640.jpg":"640x427","h_23681334_480.jpg":"480x320","h_23681334_340.jpg":"340x227","h_23681334_220.jpg":"220x147","pp_23681334_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681334_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681334_640.jpg":"640x814","pp_23681334_480.jpg":"480x611","pp_23681334_340.jpg":"340x432","pp_23681334_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2748","hd_23681333_1920.jpg":"1920x1080","k_23681333_1280.jpg":"1280x1280","k_23681333_1024.jpg":"1024x1024","k_23681333_640.jpg":"640x640","k_23681333_480.jpg":"480x480","k_23681333_340.jpg":"340x340","k_23681333_220.jpg":"220x220","o_23681333_1280.jpg":"1280x1832","o_23681333_1024.jpg":"1024x1465","o_23681333_640.jpg":"640x916","o_23681333_480.jpg":"480x687","o_23681333_340.jpg":"340x486","o_23681333_220.jpg":"220x314","h_23681333_1280.jpg":"1280x854","h_23681333_1024.jpg":"1024x683","h_23681333_640.jpg":"640x427","h_23681333_480.jpg":"480x320","h_23681333_340.jpg":"340x227","h_23681333_220.jpg":"220x147","pp_23681333_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681333_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681333_640.jpg":"640x814","pp_23681333_480.jpg":"480x611","pp_23681333_340.jpg":"340x432","pp_23681333_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2845","hd_23681332_1920.jpg":"1920x1080","k_23681332_1280.jpg":"1280x1280","k_23681332_1024.jpg":"1024x1024","k_23681332_640.jpg":"640x640","k_23681332_480.jpg":"480x480","k_23681332_340.jpg":"340x340","k_23681332_220.jpg":"220x220","o_23681332_1280.jpg":"1280x1896","o_23681332_1024.jpg":"1024x1517","o_23681332_640.jpg":"640x948","o_23681332_480.jpg":"480x711","o_23681332_340.jpg":"340x503","o_23681332_220.jpg":"220x325","h_23681332_1280.jpg":"1280x854","h_23681332_1024.jpg":"1024x683","h_23681332_640.jpg":"640x427","h_23681332_480.jpg":"480x320","h_23681332_340.jpg":"340x227","h_23681332_220.jpg":"220x147","pp_23681332_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681332_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681332_640.jpg":"640x814","pp_23681332_480.jpg":"480x611","pp_23681332_340.jpg":"340x432","pp_23681332_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23681331_1920.jpg":"1920x1080","k_23681331_1280.jpg":"1280x1280","k_23681331_1024.jpg":"1024x1024","k_23681331_640.jpg":"640x640","k_23681331_480.jpg":"480x480","k_23681331_340.jpg":"340x340","k_23681331_220.jpg":"220x220","o_23681331_1280.jpg":"1280x853","o_23681331_1024.jpg":"1024x682","o_23681331_640.jpg":"640x426","o_23681331_480.jpg":"480x320","o_23681331_340.jpg":"340x226","o_23681331_220.jpg":"220x146","h_23681331_1280.jpg":"1280x854","h_23681331_1024.jpg":"1024x683","h_23681331_640.jpg":"640x427","h_23681331_480.jpg":"480x320","h_23681331_340.jpg":"340x227","h_23681331_220.jpg":"220x147","pp_23681331_1280.jpg":"1280x1628","pp_23681331_1024.jpg":"1024x1303","pp_23681331_640.jpg":"640x814","pp_23681331_480.jpg":"480x611","pp_23681331_340.jpg":"340x432","pp_23681331_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1532","hd_22224216_1920.jpg":"1920x1080","k_22224216_1280.jpg":"1280x1280","k_22224216_1024.jpg":"1024x1024","k_22224216_640.jpg":"640x640","k_22224216_480.jpg":"480x480","k_22224216_340.jpg":"340x340","k_22224216_220.jpg":"220x220","o_22224216_1280.jpg":"1280x1021","o_22224216_1024.jpg":"1024x817","o_22224216_640.jpg":"640x510","o_22224216_480.jpg":"480x383","o_22224216_340.jpg":"340x271","o_22224216_220.jpg":"220x175","h_22224216_1280.jpg":"1280x854","h_22224216_1024.jpg":"1024x683","h_22224216_640.jpg":"640x427","h_22224216_480.jpg":"480x320","h_22224216_340.jpg":"340x227","h_22224216_220.jpg":"220x147","pp_22224216_1280.jpg":"1280x1628","pp_22224216_1024.jpg":"1024x1303","pp_22224216_640.jpg":"640x814","pp_22224216_480.jpg":"480x611","pp_22224216_340.jpg":"340x432","pp_22224216_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1226","hd_23401899_1920.jpg":"1920x1080","k_23401899_1280.jpg":"1280x1280","k_23401899_1024.jpg":"1024x1024","k_23401899_640.jpg":"640x640","k_23401899_480.jpg":"480x480","k_23401899_340.jpg":"340x340","k_23401899_220.jpg":"220x220","o_23401899_1280.jpg":"1280x817","o_23401899_1024.jpg":"1024x653","o_23401899_640.jpg":"640x408","o_23401899_480.jpg":"480x306","o_23401899_340.jpg":"340x217","o_23401899_220.jpg":"220x140","h_23401899_1280.jpg":"1280x854","h_23401899_1024.jpg":"1024x683","h_23401899_640.jpg":"640x427","h_23401899_480.jpg":"480x320","h_23401899_340.jpg":"340x227","h_23401899_220.jpg":"220x147","pp_23401899_1280.jpg":"1280x1628","pp_23401899_1024.jpg":"1024x1303","pp_23401899_640.jpg":"640x814","pp_23401899_480.jpg":"480x611","pp_23401899_340.jpg":"340x432","pp_23401899_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4627577 Threads: 7 Questions: 154237229 Slow queries: 66560 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4577528 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/doris-cola-i-sasa-matic-ipak-ce-pjevati-u-spaladium-areni-odluka-o-zatvaranju-bit-ce-29-prosinca-onda-se-nadamo-cudu-i-stecajni-sudac-ocitao-je-bukvicu-gradu-splitu-1236332 [printLink] => /split/doris-cola-i-sasa-matic-ipak-ce-pjevati-u-spaladium-areni-odluka-o-zatvaranju-bit-ce-29-prosinca-onda-se-nadamo-cudu-i-stecajni-sudac-ocitao-je-bukvicu-gradu-splitu-1236332?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 666923 [name] => skupština vjerovnika [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-11 21:55:32 [main_article_id] => 0 [alias] => skupstina-vjerovnika [link] => /tag/skupstina-vjerovnika ) [1] => stdClass Object ( [id] => 690900 [name] => Sportski grad TPN [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-15 14:27:55 [main_article_id] => 0 [alias] => sportski-grad-tpn [link] => /tag/sportski-grad-tpn ) [2] => stdClass Object ( [id] => 365420 [name] => spaladium arena [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => spaladium-arena [link] => /tag/spaladium-arena ) [3] => stdClass Object ( [id] => 283826 [name] => stečaj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stecaj [link] => /tag/stecaj ) [4] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Skupština vjerovnika [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Doris, Čola i Saša Matić ipak će pjevati u Spaladium Areni; odluka o zatvaranju bit će 29. prosinca, onda se nadamo čudu. I stečajni sudac očitao je bukvicu Gradu Splitu... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23401900.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23401900.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23401897.jpg [title] =>

Doris Dragović

Milan Šabić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681838.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681839.jpg [title] =>


 

Paun Paunović/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681840.jpg [title] =>

Zdravko Ćolić

Paun Paunović/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681841.jpg [title] => Milan Šabić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681346.jpg [title] =>

Natalija Maldineo

Jakov Prkić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681344.jpg [title] =>

Velimir Vuković

Jakov Prkić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681338.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681337.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681336.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681335.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681334.jpg [title] => Jakov Prkic/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681333.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681332.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23681331.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/22224216.jpg [title] =>

Mirna Veža

Joško Šupić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23401899.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nakon Skupštine vjerovnika tvrtke "Sportski grad TPN" u stečaju koja upravlja Spaladium Arenom, održane u petak na splitskom Trgovačkom sudu, jedno je jasno – Splićani i njihovi gosti moći će do kraja godine uživati u već dogovorenim koncertima Doris Dragović, koji je planiran za 12. studenoga, Zdravka Čolića 25. studenoga te Saše Matića 17. prosinca ove godine.

Kako stvari sada stoje, bar po riječima stečajnog suca Velimira Vukovića, potrebno je da se dogodi čudo pa da Arena nastavi raditi i u idućoj godini, u kojoj su planirani Sajam vjenčanja, Adriatic Gastro show, koncerti Jelene Rozge, Massima, Gibonnija, Dina Merlina, klape "Rišpet" te Sajam vojne opreme ASDA.

---

image

Velimir Vuković

Jakov Prkić/Cropix
---

Naime, na Skupštini je odlučeno da se odgodi donošenje odluke o prestanku obavljanja djelatnosti stečajnog dužnika u stečajnom postupku, čitaj zatvaranje Spaladium Arene, za iduću skupštinu vjerovnika, koja će se održati 21. prosinca 2022. godine.

Osam dana nakon toga, 29. prosinca, istječe privremena odgoda ovrhe, koju je podnio Grad Split u lipnju ove godine zbog duga od oko 23 milijuna kuna za neplaćenu komunalnu naknadu. Ovrhu je tada, iako nije bilo ni gradonačelnika ni Gradskog vijeća, svojom odlukom pokrenula Mirna Veža, pročelnica pravnih poslova u Banovini koja je bila povjerenica Vlade RH za Grad Split do izbora nove vlasti.

---

image

Mirna Veža

Joško Šupić/Cropix
---

Nakon što je tom ovrhom i blokadom računa bilo dovedeno u pitanje održavanje prvenstva Europe u vaterpolu, splitski je Općinski sud donio odluku o privremenoj odgodi ovrhe na šest mjeseci te je deblokiran račun TPN-a, no 750 tisuća kuna koje su s njega bile blokirane i nalaze se na posebnom računu Fine radi namirenja ovrhovoditelja, odnosno Grada, nisu vraćene TPN-u, i to je prouzročilo dodatne probleme u poslovanju i nemogućnost ispunjavanja svojih obveza prema dobavljačima, plaćanja režija, u prvom redu struje, te sklapanja police osiguranja za Arenu.

Nema ni osiguranja

Zbog problema osiguranja Arene, koja je trenutačno neosigurana za bilo koju vrstu nepogoda ili nezgoda, ili bilo čega drugog, vjerovnici su na Skupštini zadužili stečajnu upraviteljicu Nataliju Mladineo da se pismeno obrati Gradu Splitu "u pogledu potencijalnog produženja valjanosti police osiguranja Spaladium Arene, a uvažavajući činjenicu kako je od strane Grada Splita na temelju izravne naplate zaplijenjen iznos od 750.000 kuna, koji bi bio dovoljan za podmirivanje ugovaranja police osiguranja".

---

image

Natalija Maldineo

Jakov Prkić/Cropix
---

Na Skupštini se vjerovnicima, među kojima nije bilo predstavnika Grada Splita, prvo obratio stečajni sudac, koji je istaknuo kako se Grad Split, nakon "poduzetih pravnih lijekova protiv navedene izravne naplate", suglasio s odgodom ovrhe do 29. prosinca 2022. te s prijedlogom o privremenoj deblokadi računa dužnika dok traje odgoda.

– Ukupno nepodmirene obveze dužnika po izravnoj naplati Grada Splita na današnji dan iznose cca 21.500.000,00 kuna. Što će biti nakon isteka odgode izravne naplate, a uzimajući u obzir odredbe Ovršnog zakona, to se u ovom trenutku ne zna.

Grad Split je dvostruki vjerovnik u ovom stečajnom postupku, i to kao stečajni vjerovnik za prijavljenu tražbinu do otvaranja stečajnog postupka u ukupnom iznosu od 3.118.407,99 kuna, koja je osporena u stečajnom postupku, i u iznosu od 215.565.373,37 kuna, o kojoj se vodi sudski spor.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Međutim, za dio osporene tražbine u iznosu od 542.674,36 kuna, vjerovnik Grad Split ima kvalificiranu ispravu koja mu po odredbama Stečajnog zakona daje pravo glasa da odlučuje na skupštini vjerovnika u navedenom iznosu i on je to pravo do sada koristio.

Nadalje, Grad Split je vjerovnik ostalih obveza stečajne mase za tražbine koje su nastale nakon otvaranja stečajnog postupka nad ovim dužnikom, uključujući i za komunalnu naknadu koju pokušava naplatiti izravnom naplatom, iako je svima jasno, ili bi trebalo biti jasno, da se te obveze mogu namiriti jedino kroz stečajni postupak, a ne naplatom s računa dužnika. Da stečajni dužnik raspolaže tolikim novcem na računu, davno već ne bi bio u stečaju.

Nadalje, Grad Split je nositelj prava građenja na zemljištu na kojem je izgrađen objekt Spaladium Arene, a koje je pravo ugovorom preneseno na dužnika nakon osnivanja, i to na rok od 30 godina.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Kako je već gotovo pola tog vremena isteklo, za 15-ak godina to se pravo građenja vraća Gradu Split, a on ima upisano pravo prvokupa u slučaju prodaje izgrađenog objekta, pa nije svejedno hoće li se Gradu Split vratiti funkcionalni ili devastirani objekt.

Dakle, kada bi se i zanemario javni interes za sudjelovanjem Grada Splita u ovom stečajnom postupku, on ima konkretne interese da aktivno sudjeluje u ovom postupku, više od bilo kojeg drugog vjerovnika ovog stečajnog dužnika – izreferirao je sudac Vuković.

Afirmativan pristup

Predstavnici Erste Group bank AG i Unicredit banke Austria AG, koji su najveći vjerovnici, istaknuli su kako su od otvaranja stečajnog postupka imali "afirmativan pristup kada je u pitanju obavljanje djelatnosti u Spaladium Areni kao objektu od javnog interesa", te da se tako "osigurao javni interes kroz odvijanje javnih događanja u objektu radi čega je i izgrađena, a s druge strane sačuvala se njena vrijednost u slučaju da dođe do unovčenja ove stečajne mase u stečajnom postupku".

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

– U situaciji kada stečajni dužnik radi blokade računa koja je privremeno odgođena, ali će nastupiti ponovno nakon 29. prosinca, više ne može ni u minimalnom obujmu servisirati troškove izgrađenog objekta, bankama kao većinskim vjerovnicima u ovom postupku nije preostalo ništa drugo nego da donesu odluku o prestanku obavljanja djelatnosti stečajnog dužnika u stečajnom postupku.

Nažalost, to nije dobra odluka, ali je jedina koja se može donijeti uvažavajući interese stečajnih vjerovnika i zaštite imovine Spaladium Arene – naveli su odvjetnici banaka, no naposljetku su se ipak složili da se odgoda o zatvaranju Arene donese krajem prosinca.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Da sva krivnja ipak ne padne "na pleća Grada", pobrinula se Lendi Pezzi iz ŽDO-a kao predstavnica države, koja je, između ostalog, navela da je država svjesna "položaja stečajnog dužnika i činjenice blokade računa te u tom smislu mišljenja je da bi djelatnost ipak trebalo nastaviti barem do kraja godine, odnosno do kada traje odgoda ovrhe, jer možda se ipak dogodi čudo i nađe rješenje jer je u interesu svih da se Arena sačuva, odnosno da se spriječi njezina devastacija".

– To je u interesu i RH kao vjerovnika kojeg zastupam u ovom postupku, kao i Grada Splita s kojim je ovaj vjerovnik u određenom pravnom odnosu u vezi prava građenja na kojem je izgrađen objekt Spaladium Arene, banaka koje se namiruju iz razlučnog prava građenja i svih ostalih vjerovnika, jer što bude veća vrijednost Arene, veće su mogućnosti namirenja i razlučnih vjerovnika u ovom postupku.

S obzirom na dosadašnji odnos Grada Splita i RH, bila sam u kontaktu s Gradom i bez obzira na stav da oni kao vjerovnici nemaju što tražiti u postupku, smatram da nisu u potpunosti digli ruke od rješavanja problema – navela je zamjenica ŽDO-a.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Milan Šabić/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Milan Šabić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkic/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Joško Šupić/Cropix Tom Dubravec/Cropix
Milan Šabić/Cropix

Doris Dragović

Paun Paunović/Cropix

Zdravko Ćolić

Jakov Prkić/Cropix

Natalija Maldineo

Jakov Prkić/Cropix

Velimir Vuković

Joško Šupić/Cropix

Mirna Veža

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/doris-cola-i-sasa-matic-ipak-ce-pjevati-u-spaladium-areni-odluka-o-zatvaranju-bit-ce-29-prosinca-onda-se-nadamo-cudu-i-stecajni-sudac-ocitao-je-bukvicu-gradu-splitu-1236332 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=bb5b737c27698cca17529646db323220274e6754 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Doris%2C+%C4%8Cola+i+Sa%C5%A1a+Mati%C4%87+ipak+%C4%87e+pjevati+u+Spaladium+Areni%3B+odluka+o+zatvaranju+bit+%C4%87e+29.+prosinca%2C+onda+se+nadamo+%C4%8Dudu.+I+ste%C4%8Dajni+sudac+o%C4%8Ditao+je+bukvicu+Gradu+Splitu...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fdoris-cola-i-sasa-matic-ipak-ce-pjevati-u-spaladium-areni-odluka-o-zatvaranju-bit-ce-29-prosinca-onda-se-nadamo-cudu-i-stecajni-sudac-ocitao-je-bukvicu-gradu-splitu-1236332 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fdoris-cola-i-sasa-matic-ipak-ce-pjevati-u-spaladium-areni-odluka-o-zatvaranju-bit-ce-29-prosinca-onda-se-nadamo-cudu-i-stecajni-sudac-ocitao-je-bukvicu-gradu-splitu-1236332 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Skupština vjerovnika [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitSkupština vjerovnika

Doris, Čola i Saša Matić ipak će pjevati u Spaladium Areni; odluka o zatvaranju bit će 29. prosinca, onda se nadamo čudu. I stečajni sudac očitao je bukvicu Gradu Splitu...

Piše Vladimir Urukalo
28. listopada 2022. - 16:57

Nakon Skupštine vjerovnika tvrtke "Sportski grad TPN" u stečaju koja upravlja Spaladium Arenom, održane u petak na splitskom Trgovačkom sudu, jedno je jasno – Splićani i njihovi gosti moći će do kraja godine uživati u već dogovorenim koncertima Doris Dragović, koji je planiran za 12. studenoga, Zdravka Čolića 25. studenoga te Saše Matića 17. prosinca ove godine.

Kako stvari sada stoje, bar po riječima stečajnog suca Velimira Vukovića, potrebno je da se dogodi čudo pa da Arena nastavi raditi i u idućoj godini, u kojoj su planirani Sajam vjenčanja, Adriatic Gastro show, koncerti Jelene Rozge, Massima, Gibonnija, Dina Merlina, klape "Rišpet" te Sajam vojne opreme ASDA.

Naime, na Skupštini je odlučeno da se odgodi donošenje odluke o prestank...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 17:54