StoryEditorOCM
SplitDOBRI LJUDI

Divna priča o poslovnom prijateljstvu: splitska tvrtka u vrijeme najgore krize Kinezima je poslala 40.000 maski, a sada i njima stiže velika pošiljka

19. ožujka 2020. - 19:45

Slijedeća priča najbolje pokazuje da se dobro dobrim vraća, odnosno da u svim dijelovima svijeta postoje dobri ljudi koji žele pomoći.

Istinski junaci ove priče su djelatnici kineske tvrtke "Gree", poznatog proizvođača klimatizacijskih uređaja i tvrtke "Deltron" iz Splita, poznatog distributera klimatizacijskih uređaja.

Kako bi se odužili tvrtki "Deltron", koja je donacijom, pred mjesec i pol dana, u Kinu, u jeku najgore epidemije koronavirusom u toj zemlji, poslala 40 tisuća zaštitnih maski, menadžment tvrtke "Gree" odlučio im je vratiti istom mjerom te u Hrvatsku, koja se upravo suočava s velikom koron krizom, poslati prvu pošiljku - maski.

- Naši poslovni prijatelji i partneri iz tvrtke "Gree" izvijestili su nas, pred nekoliko dana, da su nam poslali prvu pošilju maski, jer znaju da ih sada nedostaje u Hrvatskoj. Također su nas izvijestili kako će nam još poslati zaštitnih maski i to sukcesivno, odnosno kako ih budu nabavljali - kazuje Mladen Drnasin, predsjednik Uprave tvrtke "Deltron".

Tvrtka "Deltron" je pred mjesec i pol dana zadužila svoje kineske prijatelje.

- Oni su nas, u jeku najgore epidemije koronavirusom u Kini, kontaktirali i zamolili da, ukoliko možemo, pronađemo na europskom tržištu zaštitne maske i da im ih pošaljemo u Kinu. To smo i učinili. "Razletjeli" smo se i pronašli i kupili 40 tisuća zaštitnih maski i donirali ih Kinezima. O njihovoj zahvalnosti ne moram trošiti ni riječi, a koliko su nam zahvalni najbolje, sada pokazuje ova njihova gesta - kazuje Drnasin.

Zaštitne maske su na putu za Hrvatsku.

- Njihova donacija Hrvatskoj već je krenula prema nama i vrlo brzo je očekujemo. Maske ćemo dostaviti onim ustanovama kojima je to sada najpotrebnije. Čim zaštitne maske dođu u Hrvatsku o svemu ćemo izvijestiti Krizni stožer i po njihovom naputku ćemo maske dostaviti svima onima za koje Krizni štožer ocijeni da su im maske najpotrebnije - zaključuje Mladen Drnasin.

O kolikom ukupnom broju maski se radi Drnasin nije znao reći, ali je naglasio kako misli da svakako neće biti manje od one brojke, koju je "Deltron" poslao u Kinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2022 01:26