StoryEditorOCM
SplitTREĆA RUNDA

Đerek objavila dopis u kojem Boraska ne želi van iz stana: Ne priznajete gradske propise, imate li bar moralnu obvezu?

Piše Split SD
3. srpnja 2023. - 18:39

Pročelnica za gradsku imovinu Maja Đerek je na svom Facebooku objavila dopis Igora Boraske upućen upravnom odjelu kojem je na čelu u kojem splitski olimpijac navodi kako ne postoje uvjeti za otkazivanje njegovog ugovora o najmu gradskog stana.

- Vaš otkaz ugovora o najmu je neosnovan i nezakonit. Samim tim, ugovor o najmu neće se raskinuti jer on važi za vrijeme obavljanje moje djelatnosti od posebnog interesa za Grad Split, kao osobe od izuzetnog značaja za tu djelatnost, a po potrebi i za vrijeme umirovljenja - stoji u Boraskinom dopisu.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Nažalost, zbog neprovođenja revizije korištenja kadrovskih stanova Grada Split kroz dugi niz godina, mnoge stvari su postale nenormalne.

Tako gospodin Boraska, nakon nenajavljenog upada u moj ured, kada smo po njegovom "s nogu popričali", sada si uzima za pravo sam odlučivati o otkazu ugovora o najmu kadrovskog stana koji koristi.

Unatoč činjenici da on i njegova obitelj imaju u vlasništvu tri druga stana i da je isto protivno Pravilniku o davanju stanova u najam Grada Splita, gospodin Boraska ne priznaje propise Grada Splita, nego sam odlučuje da je njegov ugovor o najmu još na snazi, kao da se radi o njegovom vlasništvu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Gospodine Boraska, kad već ne priznajete propise Grada Splita ni obvezu na povrat stana, razmislite malo o tome da poštujete moralnu obvezu prema drugim svojim sugrađanima lošeg imovnog stanja, koji su dokazali svoj socijalni status putem provedenog javnog natječaja i koji godinama čekaju priliku na smještaj i dostojanstveniji život.

Jer Vi imate gdje, a oni nemaju. Svi korisnici kadrovskih stanova su provjereni, svima koji imaju druge nekretnine protivno Pravilniku su otkazani ugovori i ovakva praksa je prestala - objavila je Đerek na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:55