StoryEditorOCM
SplitUSPJEH SPLIĆANA

Članovi udruge Dalmit osvojili tri zlatne medalje na sajmu inovacija u Beogradu

Piše Ljubica Vuko
29. lipnja 2023. - 12:46
Delegacija Hrvatske zajednice inovatora: tajnik HZI Matija Žugec, inovator Lovro Stipanović, dopredsjednik HZI Zoran Barišić i predsjednik DALMIT-a Ivica PivačićPrivatni album

Udruga Hrvatska zajednica inovatora sudjelovala je na međunarodnom sajmu inovacija "Pronalazaštvo – Beograd 2023" koji se održao u glavnom gradu Srbije.

Kako su izvijestili, u organizaciji Saveza inovatora Beograda održana je 37. međunarodna izložba inovacija, novih tehnologija i industrijskog dizajna, te je u okviru te izložbe održan i Nacionalni kup mladih inovatora.

U 3 dana sajma predstavilo se više od 50 inovacija iz 15 zemalja među kojima su zapažene bile i inovacije iz Hrvatske. Domaćin i organizator Sajma bio je Savez pronalazača Beograda, a hrvatske inovacije na zasebnom prostoru predstavila je Hrvatska zajednica inovatora (HZI).

Među njima su bili i članovi udruge DALMIT koji su postigli zapažen uspjeh osvojivši 3 zlatne medalje.

Zlato su osvojile inovacije:

CJEDILO FILTERA VREČICE ČAJA, Jadrana Pivačića mag.ing.građ.

SIGURNA ZEBRA, Ivice Lukača, dipl.ing. str.

RASHLADNA POSUDA, Ivice Pivačića, dipl.ing.elek.

Uspješan nastup Hrvatske zajednice inovatora na ovogodišnjem Sajmu rezultirao je prijedlogom Organizatora da HZI bude institucija partner u organizaciji naredne manifestacije "Pronalazaštvo – Beograd 2024", izvijestili su iz Dalmita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:15