StoryEditorOCM
SplitNIŠTA OVE GODINE

Čekali smo 23 dana odgovor od ravnatelja splitske ustanove na jednostavan upit: ‘Moramo prvo platiti dugovanja...‘

Piše Božidar Lončar
7. listopada 2023. - 13:26

Marjanska vrata neće biti obnovljena ni modernizirana minimalno do kraja ove godine, odgovorio nam je Marko Pejnović, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, kojeg smo 23 dana čekali da nam odgovori na ovaj vrlo jednostavan upit.

Poslali smo mu upit 14. rujna, nakon što nam je jedna sugrađanka poslala videozapis kamiona koji je blokirao ulaz sa sjeverne strane Park-šume. Tada joj je rečeno da se vrata pokušavaju osposobiti, ali ih je strah da stup padne s obzirom na to da je jedno krilo teško 700, a drugo 400 kilograma. 

- Javna ustanova ove godine nije imala predviđena sredstva za plaćanje dugovanja prema izvođaču radova "Salona Var" - kaže Pejnović. Dug Javne ustanove je 7749 eura i radovi obnove će započeti kada se podmire troškovi. 

image

Marko Pejnović

Joško Šupić/Cropix

Marjanska vrata se obnavljaju jer su preteška za otvaranje elektromotorom s promatračnice, kazao nam je Marko Pejnović 18. kolovoza.

Na taj se pothvat novi ravnatelj odlučio kako bi se vrata s promatračnice mogla otvarati uz pomoć kamera bez rampi i čuvara. Tko sada otvara vrata s obzirom na to da u Javnoj ustanovi nije zaposlen niti jedan čuvar?

Kad već neće biti ništa od vrata, makar ploča postavljena na sjevernom stupu Spinutskih vrata, na sjevernom ulazu u Park-šumu do kraja tjedna ne bi trebala imati pravopisno netočan natpis, što je bila tema koja je istovremeno nasmijala i razljutila Splićane. Naime, na njoj je natpis "Marjan, zaštičeni objekat prirode".

image
Facebook Društvo Marjan

- Kamena ploča je postavljena još u vrijeme bivše države, ali pravopisnu grešku do 14. kolovoza ove godine nitko nije primijetio. Natpis bi u petak trebao biti zamijenjen novim, koji je potvrdio konzervator - odgovorio nam je Pejnović. 

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:40