StoryEditorOCM
SplitŠTO ĆEŠ PRIJE...

Banovina povukla neočekivan potez nakon ‘pada‘ Odluke o komunalnom redu, mogao bi im se obiti o glavu. Uočili smo i gaf

Piše N. L., G. R.
4. srpnja 2023. - 17:02

Nije se praktički presuda Visokog upravnog suda pošteno ni "ohladila", u Banovini su brže-bolje danas, dakle isti dan, objavili novo internetsko savjetovanje o Nacrtu prijedlogu odluke o komunalnom redu na svojoj web stranici Grada Splita.

Ovog puta je razdoblje savjetovanja dobro navedeno, od 4. srpnja (danas) do 3. kolovoza, dakle, mjesec dana, kako i nalaže Zakon o pravu na pristup informacijama.

image
Duje Klarić/Cropix

Međutim, kako nam tumače pravni stručnjaci, i ovaj brzopleti potez splitske gradske vlasti mogao bi za njih imati negativne pravne posljedice.

Naime, isti taj Zakon o pravu na pristup informacijama također nalaže da se javna savjetovanja moraju najaviti, što ovdje očito nije bio slučaj. Informacija je samo u nekom trenutku u popodnevnim satima osvanula na webu Banovine.

Dok smo pregledavali sve dokumente koji su sastavni dio savjetovanja, uočili smo jednu nelogičnost na obrascu za savjetovanje koji se naziva Obrazac sudjelovanja javnosti u internetskom savjetovanju o Nacrtu prijedloga odluke o vodoopskrbi (?!)

image
Screenshot 

Pretpostavljamo da se radilo o prijašnjoj "špranci" koja se zaboravila izbrisati, pa ako se netko baš zainati proceduralno bi i to moglo biti probem u nekom potencijalnom upravnom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:46