StoryEditorOCM
SplitNIŠTA OD POJAČANJA

Banovina morala poništiti nabavu za 14 laptopa, informatička tvrtka ponudila ‘preslabe‘ mašine. Ali, nije samo do toga

Piše Split SD
6. studenog 2023. - 18:09

Grad Split je poništio je javnu nabavu koju je raspisao za 14 prijenosnih računala procijenjene vrijednosti 30.000 eura bez PDV-a. 

Predmet nabave je bilo 12 laptopa 14-inčnih monitora i dva laptopa s monitorima od 15,6 inča uz priključne stanice (dock statione), bežične tipkovnice, miševe i torbe koje bi trebali koristiti pročelnici i njihovi pomoćnici.

Do roka za dostavu ponuda, koji je bio 13. listopada 2023. godine pristigla je samo jedna ponuda i to ponuditelja tvrtke "SGM Informatika".

Banovina nabavlja 12 skupih laptopa kojih se ni gejmeri ne bi posramili. Znamo i za koga, ali jedna stvar je nejasna

Ta jedina pristigla ponuda je bila s procesorom od 10 jezgri, a u natječaju je traženo da ih ima 12.

image
Joško Ponoš/Cropix

- Naručitelj je ocijenio ponudu u dijelu koji se odnosi na zahtjeve i uvjete vezane uz predmet nabave i tehničke specifikacije prije provjere odsutnosti osnova za isključenje i ispunjenja kriterija za odabir gospodarskog subjekta.

Nakon pregleda, ponuda ponuditelja "SGM Informatika" ne udovoljava traženim tehničkim karakteristikama. Sukladno Zakonu o javnoj nabavi predmetni postupak javne nabave se mora poništiti jer nakon odbijanja ponuda nije preostala nijedna valjana ponuda - stoji u obrazloženju Banovine.

image
Duje Klarić/Cropix

Podsjetimo, Banovina je od spomenute tvrtke "SGM informatika" već nabavljala računala - u prosincu 2022. Grad je raspisao javnu nabavu za računala i monitore, te je u gradsku upravu stiglo 200 stolnih računala i 150 monitora za 1.499.062,50 kuna (s PDV-om).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:03