StoryEditor
SplitNOVE STIPENDIJE

Banovina daje ‘džeparac‘ učenicima i studentima s invaliditetom, osigurano je ukupno 150 tisuća kuna, evo kako će mladi do svojih potpora

30. listopada 2020. - 09:39
Ilustracija/Cropix

Grad Split danas je, drugu godinu zaredom, objavio poziv za dodjelu potpora srednjoškolcima i studentima s invaliditetom.

Poziv je otvoren 30 dana, a pojedinačna stipendija iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, po 800 kuna za studente koji pohađaju neki od fakulteta pod Marjanom, te po 1000 kuna mjesečno za one koji studiraju izvan Splita.

Pravo na financijsku potporu ove vrste lani je ostvarilo 20 učenika i studenata.

Poziv za dodjelu novih potpora je objavljen na internetskim stranicama Grada (www.split.hr) gdje se nalaze sve potrebne detaljne informacije i obrasci, a rok za prijavu je 30. studenoga.

Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu: Grad Split - Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, s naznakom "Prijava za dodjelu potpore osobama s invaliditetom", a može se i osobno predati u pisarnici Grada u zgradi Banovine.

Broj korisnika učeničkih i studentskih potpora ovisi o stanju novca, a za aktualnu školsku i akademsku godinu je osigurano 150 tisuća proračunskih kuna.

Povjerenstvo će utvrditi listu novih kandidata za dodjelu potpore prema slijedećim kriterijima: invaliditet i težina oštećenja, uspjeh u školovanju, postignuti i priznati izvanškolski rezultati učenika na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta.

Pozivamo sve učenike i studente s invaliditetom koji ispunjavaju uvjete da se odazovu ovom pozivu kako bi im ova potpora financijski olakšala učeničke i studentske dane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 17:27