StoryEditor
Splitobjavljen natječaj

Banovina će potrošiti 250.000 kuna za prometnu signalizaciju: biciklom od Sv. Frane, preko luke do Žnjana, ali Rivom - samo noću

14. ožujka 2020. - 20:57
Duje Klarić/HANZA MEDIA

Nakon pet godina od uređenja prve biciklističke staze u našem gradu, konačno su iz Banovine dali naznake da se stvari ipak pomiču naprijed.

Upravo je objavljen natječaj za izbor izvođača radova na uređenju prometne signalizacije na biciklističkoj trasi koja bi se trebala urediti na potezu od Trga Franje Tuđmana ispred crkve sv. Frane do zapadnog prilaza žnjanskom platou.

Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 250 tisuća kuna, rok za dostavu ponuda potencijalnih partnera gradske uprave istječe 19. ožujka, a radovi bi trebali biti gotovi unutar mjesec dana od potpisivanja ugovora s Gradom.

Projekt je naručen radi povećanja sigurnosti biciklista, pješaka i motornih vozila, a staza će biti duga 5,1 kilometara.

Od Matejuške će se protezati preko Rive, Obale Lazareta, Katalinićeva prilaza, Bačvica, Puta Firula, Zente i duž obale sve do Šetališta Pape Ivana Pavla II. na Žnjanu.

U smjeru od istoka prema zapadu biciklisti će moći voziti od Hatzeova perivoja na Bačvicama preko Gupčeve ulice, Trga Mihovila Pavlinovića, Bijankinijevom i Petrovom ulicom, te preko Poljane kneza Trpimira ispred Biskupove palače do Rive, a sve zbog jednosmjernih ulica.

U projektnom elaboratu naglašena je zabrana prometa za bicikliste od 9 sati do 21 sat preko Marmontove i Rive radi sigurnosti pješaka.

Do sada je u gradu uređeno oko 11 kilometara biciklističkih staza od Ravnih njiva, preko Brodarice, Poljuda i Marjana, do Zapadne obale.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 09:36