StoryEditorOCM
Splitne piše mu se dobro

Policijska akcija kod Splita: naredili 27-godišnjaku da se zaustavi, on projurio kroz crveno, nije daleko dogurao...

Piše split sd
26. kolovoza 2024. - 10:37

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske jučer su oko 04:45 sati u Stobreču uporabom zvučnih i svjetlosnih signala izdali naredbu vozaču osobnog automobila da se zaustavi.

- Isti je odbio postupiti po naredbi te je nastavio vožnju, s ciljem da pobjegne policijskim službenicima povećao je brzinu i prošao kroz križanje dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo.

Isti je odmah potom zaustavljen. Utvrđeno je da je vozilom upravljao 27-godišnjak. Nakon izvršnosti rješenja temeljem kojeg mu je oduzeta i ukinuta vozačka dozvola zbog negativnih bodova, na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojne droge u organizmu te kod sebe nije imao važeću prometnu dozvolu za vozilo kojim upravlja.

S obzirom na to da se radi o recidivistu koji je već do sada prekršajno kažnjavan postojala je opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u službene prostorije. Vozilo je privremeno oduzeto - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Nakon dovršenog istraživanja 27-godišnjak je istog dana odveden na Općinski prekršajni sud, a nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje u zatvoru od 15 dana.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 00:30