StoryEditorOCM
SplitBITKA ZA BANOVINU

Od ‘Čistoće‘ do šporkice u odnosima koji vladaju u Hajduku: A što na sve ima kazati Puljak? Ili on ima važnijeg posla?!

Piše Ivo Bonković
14. rujna 2024. - 07:25

Prvo je bila "Čistoća" (valjda je splitski političari nisu zaboravili), a onda je ovaj tjedan donio novu temu - Hajduka, za udar na Ivicu Puljka.

Klub koji je veliki još samo po navijačima, po ostalom tek nešto bolji od tamo nekih..., motivirao je splitske političare na, ovaj put verbalnu akciju, nakon što su prošli put HDZ-ovci fino skockani izbacivali otpad na Pujankama. Prvi je bio i inače najažurniji Davor Matijević.

Poručuje odmah kako politici nije mjesto u Hajduku, jer "ako si političar, najbolje je ne spominjati Hajduk. Niti jedan političar nikad nije dobio punat na Hajduku". No, politika je jedno, a vlasništvo nešto drugo. Pa nastavlja, "Ivica Puljak, sviđao se on nekome ili ne (jasno je koji sam ja), je netko tko je demokratski izabran voljom većine građana Splita koji su izašli na izbore. Kad je grad šporak, kad se ne donosi GUP, kad se ne grade priuštivi stanovi, on je odgovoran, kao i zaslužan za ono što je dobro i građani će u svibnju odlučiti zaslužuje li on njihovo povjerenje ili treba doći netko drugi. Tko je od onih koje biramo odgovoran u Hajduku? Kako smo došli da od uglednika koji su bolji od onog što imamo u politici Pavasović, Paladino, Ramljak... biramo između anonimusa za koje nikad nismo čuli?... Vjerujem da svi kolege gradski vijećnici imaju strahopoštovanje prema Hajduku i da bi sjednica na kojoj će se stvari otvoreno raščistiti bila dobrodošao početak".

Na Matijevićeve riječi Puljak se nije oglasio.

Nakon Matijevića javio se i Tomislav Šuta, prvi čovjek splitskog HDZ-a, koji na početku kaže "politiku u stranu", ali i onda nastavlja na onaj dio koji se tiče Grada i gradske vlasti.

image

Tomislav Šuta

Tom Dubravec/Cropix

Šuta misli kako bi Grad trebao "kao većinski vlasnik preuzeti dio odgovornosti i u određenoj mjeri sudjelovati u upravljanju zajedno s udrugom NH... Nadam se da ćemo na idućoj sjednici Gradskog vijeća kroz točku financijskog izvješća kluba dobiti odgovore na sva pitanja".

Dakle, Šuta traži uključivanje većinskog vlasnika, koji je predstavljen u vidu gradonačelnika Ivice Puljka koji je, kako smo već primijetili, pronašao put do Poljuda i prepoznao u kojim dresovima igra Hajduk.

Na Šutine riječi Puljak se nije oglasio.

image

Puljak u poljudskoj loži

Vladimir Dugandzic/Cropix

Javili su se i iz splitskog HSLS-a, koji "poziva gradonačelnika da hitno preuzme odgovornost za stanje u Hajduku. Konkretno, tražimo da se na prvoj idućoj sjednici Gradskog vijeća, na prijedlog gradonačelnika kao izabranog predstavnika većinskog vlasnika, raspiše LOKALNI REFEREDUM na kojem će se većinski vlasnici – građani Splita, direktnim demokratskim putem izjasniti o upravljanju klubom".

Od Puljka opet ništa. Od sjednice isto tako...

Politici nije mjesto u sportu, pa ni u nogometu, ali jasno je da će se ovakva (ne)sportska priča kao što je slučaj s Hajdukom koristiti za političke obračune. I tako se pali predizborna kampanja, a svaki tjedan imamo skandal jedan. Isti dan, u četvrtak, odgovorio je Puljkov dogradonačelnik za fejs koji se obrušio na Šutu, sve u fino, spominju se lešinari, pa tko će prismrdit pa tko zagadit... Kulturno kao i uvijek.

Dobro je, krenulo je, sve je zanimljivije. Samo Puljka nema nigdje. Gdje je. Ili sve ovo njemu nije zanimljivo, jer sve je to nebitno prema Puljkovoj renesansi!

image

Ivica Puljak

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 07:26