StoryEditorOCM
Savjetijednostavno je

Za najbolji pire koji ste ikad napravili ne trebate mijenjati recept. Samo mu dodajte ovo, bit će ukusniji i kremastiji

Piše Spiza SD
30. listopada 2023. - 10:13

Ako ste iskusni u pravljenju pire krumpira, sigurno bi nam da vas probudimo usred noći mogli izrecitirati točan recept za njegovu pripremu i još ubaciti trik do dva koji treba znati da bi što bolje uspio. Međutim ako želite da vam taj omiljeni prilog idući put ispadne još bolje - a tko ne želi - uvažit ćete i naš savjet. Jednostavan je i gotovo niđšta nećete trebati mijenjati u receptu po kojem ga inače sami pripremate.

Osim jedne stvari. Mlijeka. Nema apsolutno ništa loše u korištenju najobičnijeg mlijeka prilikom pripreme pire krumpira, ali postoje puno bogatiji mliječni proizvodi koje biste mogli koristiti da pojačate okus i onaj fini kremasti osjećaj.

Slatko vrhnje nije samo za izradu šlaga, sasvim se lijepo "ponaša" i u pireu te je savršeno za poboljšanje teksture i dodavanje dubine okusu. Zamjena mlijeka slatkim vrhnjem je jednostavna, omjer je 1:1.

S obzirom na to da se okus krumpira lijepo produbi kad mu dodamo dašak kiselosti - sjetite se samo kako je dobar čips s aromom kiselog vrhnja i luka ili koliko uživate u dobroj krumpir salati - razmislite o tome koji biste mu kiselkasti mliječni proizvod mogli dodati.

Mnogima je omiljena opcija kiselo vrhnje, neki će posegnuti za grčim jogurtom, dok će oni koji ne žele opteretiti jelo dodatnom količinom masnoće odabrati mlaćenicu odnosno sirutku. U prva dva slućaja samo dodajte žlicu do dvije u pire, ovisno o količini krumpira i stupnju kiselosti koji želite postići, bez intervencije po pitanju količine mlijeka, a ako ćete koristiti mlaćenicu, tada je koristite kao zamjenu za dio mlijeka.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 11:04