StoryEditorOCM
Savjetioduševit će vas

Tri stvari koje morate znati ako želite bolje palačinke: promijenite rutinu i nećete zažaliti, bit će ukusne i pahuljaste

Piše Spiza SD
27. listopada 2023. - 07:05

Jela koja su jednostavna poput pomfrita i palente svi možemo pripremiti bez gledanja u recept. Okej, ovo ne važi za one koji ih pripremaju poprvi put, ali jasno vam je što želimo reći. Među takvim jelima su i palačinke koje mnogi od nas mute i peku po čistom automatizmu. Pomiješamo sastojke, zagrijemo tavu i cijeli proces odradimo dok gledamo TV ili skrolamo po mobitelu.

No što kad poželimo još bolje palačinke? Jer i to se mora dogoditi, osobito ako puno skrolate po društvenim mrežama gdje se svako malo netko pohvali kako su mu savršeno ispale palačinke... Tada se bacimo na istraživanje, pitamo iskusnije ili eksperimentiramo, a kako se ne biste morali gnjaviti, mis smo sve to odradili umjesto vas.

Dakle, ako ste spremni malo promijeniti uobičajeni recept po kojem pečete palačinke, mogli biste se ugodno iznenaditi.

image
Shutterstock

Prva stavka odnosi se na brašno. Odmjerite količinu koju inače koristite i tada od nje oduzite žlicu do dvije. Samo ih vratite natrag u vrećicu. E sad otvorite pakiranje škrobnog brašna pa onaj manjak pšeničnog brašna nadoknadite škrobnim. Još jedan detalj: sve dobro prosijte. Gotovo, idemo dalje.

Druga se stavka odnosi na sastojak koji će pomoći palačinkama da postanu pahuljaste. Riječ je o sodi bikarboni. Dodajte je brašnu, najbolje čak i prije nego ga prosijete. Nemojte pretjerati, dovoljno je pola žličice, u protivnom će palačinke imati okus koji podsjeća na sapun. 

I treća sreća, sastojak koji će pomoći sodi bikarboni da bolje odradi svoj posao, ali će također pomoći palačinkama da postanu mekane (a može popraviti i okus, no o ukusima se ne raspravlja). Mlaćenica. U nedostatku će poslužiti i ovaj miks: pomiješajte mlijeko i vodu u jednakim omjerima i dodajte im malo limuna.

I to vam je to. Sretno! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 18:19