StoryEditorOCM
Savjetiza top rezultat

Čokoladna torta topit će vam se u ustima od sočnosti ako joj dodate ovaj sastojak. Bit će još ukusnija - ali i zdravija!

Piše Spiza SD
16. listopada 2023. - 08:10

Jako su nam dragi savjeti uz pomoć kojih možemo usavršiti jela koja već dobro poznajemo i volimo, a još su nam draži kad ih ujedno čine i zdravijima, bez da pati okus. Upravo takav savjet tiče se pripreme svima omiljene čokoladne torte: uz pomoć jednog dodatka postat će sočnija, neki tvrde i ukusnija, a pritom će biti i - nutritivno bogatija.

Možda se sad bojite da je riječ o nekom fensi dodatku koji će vas koštati kao još jedna torta, ali nemajte straha. Isto tako nije riječ ni o sastojku zbog kojeg ćete se morati dati u mukotrpnu potragu. Riječ je o sasvim običnom batatu, zdravom rođaku krumpira o kojem smo vam nedavno detaljnije pisali ponudivši vam par dobrih recepata za njegovu pripremu.

image
Shutterstock

Mnogi se iznenade kad saznaju da se krumpir, batat, mrkva, cikla i slično škrobasto povrće može koristiti u receptima za slastice, no čim ih isprobaju dodati u kolače uvjere se kako je to dobra ideja. Samo treba znati što i kako kombinirati te kako to najbolje izvesti. Konkretno, u slučaju čokoladne torte, batat je osobito dobra opcija, a evo kako ih na najbolji način spojiti za najbokji rezultat.

image
AFP 

Kada se skuha i zgnječi, batat se savršeno lako umiješa u tijesto, dajući mu baršunastu teksturu i bogatu slatkoću koja podsjeća na karamelu te zbog toga savršeno nadopunjuje okus čokolade. A evo i zašto batat čokoladnoj torti daje neodoljivu sočnost: pomaže joj da za vrijeme pečenja zadrži vlagu, a rezultat je slastica koja se topi u ustima.

A kako batat obiluje mineralima, vlaknima, vitaminima i drugim vrijednim tvarima, ne samo da će torti poboljšati teksturu i okus nego i nutritivnu vrijednost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:45