StoryEditorOCM
Slanoneizostavno

Za apsolutno savršenu piletinu treba vam samo jedan sastojak. Sve će vam biti jasno kad kuhinja zamiriše kao bakina...

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
8. svibnja 2023. - 08:00

Mame, oprostite, ali malo što se može mjeriti s okusom bakine kuhinje. Sva ona divna jela, pripremljena pažljivo i s ljubavlju: krepke juhe, fina povrtna variva i ona baš sasvim posebna pečena piletina... Pripremu juhe i variva još ćemo nekako svladati, bacit ćemo oko na bakinu bilježnicu s receptima, no što je s piletinom? Je li vam poznat ovaj problem: čitate recept, pratite ga od riječi do riječi, suzdržavate se od modernih intervencija... i na kraju to opet nije to?

Razlog se krije u onome što vam je baka vjerojatno i sama spomenula: piletina mora biti domaća i prirodno uzgojena. S obzirom na to da kod pečene piletine sav onaj gušt potječe samo od mesa, apsolutno je neophodno da je ono vrhunske kvalitete. I domaće, naravno.

No kako doći do domaće piletine kad nemamo vremena skoknuti na tržnicu i tražiti prodavačice koje same uzgajaju svoje piliće, samo na prirodnoj hrani? Odnedavno to i nije tako teško: potražite piletinu Perutnine Ptuj, čiji je brend Međimursko pile prvi nositelj certifikata antibiotic free u mesnoj industriju u Hrvatskoj i već više od 1,5 god. nudi certificiranu ATB free piletinu hrvatskim potrošačima. Zaslužili su ga uzgojem piletine u potpunosti bez uporabe antibiotika, što se itekako odražava na kvalitetu mesa - već na prvi pogled uočit ćete da se izdvaja privlačnom žutom bojom kože, a kad ga budete pripremali, uočit ćete da je meso umjereno prožeto masnoćom.

image
Joško Ponoš/Cropix

Kvalitetno meso domaće proizvodnje poput ovog neće zahtijevati osobite dodatke za bolji okus. Samo ga dobro posolite, premažite uljem ili još bolje domaćom mašću i ubacite u pećnicu. Pričekajte tek dok se počne peći, pa kad vam kuhinja zamiriše kao nekoć bakina...

Želite li piletinu poput bakine, Međimursko pile vam je najbolji izbor.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:55