StoryEditorOCM
Slanouživajte bez straha

Zaboravite kupovne paštete i namaze, imamo recept za pravu stvar! Jako je ukusna i zdrava, a priprema se kao od šale

Piše T. S. M.
2. ožujka 2024. - 15:36

Mnogima od nas slaba su točka gurmanski sendviči, krekeri upotpunjeni finim namazima ili barem, kad se nema vremena ni ničeg bojeg pri ruci, komadić kruha premazan paštetom. Nažalost, svi mi u nekom trenutku života shvatimo da nam takve poslastice više ne odgovaraju, jer svi bezbrižni gušti jednom dođu na naplatu pa se moramo okrenuti alternativama. A na još veću žalost, te su alternative najčešće pomalo... bljutave.

E a sad dolazimo do jednog "na sreću". Na sreću, postoje ljudi koji sasvim dobro plivaju u svijetu zdrav(ij)e hrane pa pronalaze načine za udovoljiti nepcu bez straha zbog negativnih posljedica po zdravlje, liniju i probavu. Jedna od takvih je Maja Gojanović na čijem smo profilu Mirisi iz Majine kuhinje pronašli jako dobar recept za - paštetu od sira.

Ono što nam je super u njenom receptu koji nam je rado dopustila prenijeti uz napomenu da je inspiraciju dobila od nutricionistice Ane Petrović, je što se koristi nemastan sir s puno proteina, što mu društvo prave i paprike te što se u sve to miješa i lan, poznati prijatelj dobre probave i zdravlja te vrlo zgodna zamjenska namirnica za sve one koji izbjegavaju jaja, brašno i slične mnogima problematične sastojke.

Maja nam savjetuje da ovaj ukusni namaz s malo masnoća poslužimo uz domaći raženi kruh.

Pašteta od sira

Sastojci:

150 g nemasnog sira
1 crvena paprika
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice mljevenog lana
začini (paprika, češnjak, začinska sol)

Priprema:

Paprike i lan izblendajte, dodajte im sir pa sve skupa izblendajte. Dodajte začine i ulje pa sve sjedinite špatulom. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:47