StoryEditorOCM
Slanoideja za ručak

Specijalitet s povrćem i kobasicama koji će sve oduševiti: gotov je za pola sata, a dok se kuha kuća nevjerojatno miriše

Piše Spiza SD
27. rujna 2023. - 11:43

Paprike, tikvice i pome u posljednjih ste par mjeseci pripremili na sve načine kojih ste se sjetili i sad vam više nisu zanimljivi. Zato vam predlažemo da ih iskušate u ovom jelu, za koje vjerojatno niste čuli. Riječ je o mađarskom specijalitetu poznatom kao lecho ili lescho, podsjeća na paprikaš ili sataraš, a nevjerojatno je ukusno i gotovo za samo pola sata. Dok se kuha, kuća fantastično miriše...

Lecho

Sastojci:

6 rajčica
2 uske zelene paprike
2 češnja češnjaka
1 veliki luk
1 žlica svježeg timijana
1 zelena paprika babura
1 tikvica
240 ml umaka od rajčice
140 g dimljene kobasice
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica slatke paprike
1 žličica dimljene paprike
sol, papar

Priprema:

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte nasjeckani luk i pirjajte 3-4 minute. Dodajte usitnjeni češnjak i svježi timijan, kuhajte još 2 minute.

Dodajte koncentrat rajčice i narezanu kobasicu, kuhajte još 5 minuta pa dodajte narezanu papriku i tikvicu, rajčice, umak od rajčice, slatku papriku i dimljenu papriku pa poklopite i kuhajte 15-ak minuta, odnosno dok povrće ne omekša, ali je i dalje hrskavo. Začinite solju i paprom te poslužite uz hrskavi kruh ili rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:26