StoryEditorOCM
Slanoza polizat‘ prste

Rižot s piletinom nije teško napraviti, a ako znate za ovaj trik postaje još i bolji! Nikad ga se ne biste sjetili...

Piše Spiza SD
3. listopada 2023. - 10:50

Postoji li netko tko ne voli dobar rižot s piletinom? Pronađete li slučajno takvoga, uz ovaj tri za čas ćete ga uvjeriti da ne zna što propušta. Isti bi trik mogao dobro doći i ljubiteljima ovog jela, jer je jednostavan, a jelo čini sočnijim i ukusnijim. Jednostavno je. Ubacite ga u pećnicu. No, pričekajte, najprije morate dodati sastojak koji sve mijenja nabolje: sasvim obično mlijeko...

Zapečeni rižot s piletinom

Sastojci:

600 g piletine
500 g poriluka
500 g šampinjona
2 mrkve
1 stabljika celera
200 g riže
500 ml mlijeka
ulje
začinsko bilje
sol, papar

Priprema:

Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.

Poriluk narežite na kolutiće, a mrkvu i celer na kockice pa ih zajedno ispirjajte. Dodajte nasjeckane šampinjone pa i njih popržite. Dodajte rižu, začinite i još malo pirjajte. Ulijte malo mlijeka pa pirjajte uz miješanje minutu-dvije.

Prebacite rižu i povrće u lim za pečenje, dodajte ostatak mlijeka i promiješajte. Na vrh posložite posoljenu i popaprenu piletinu i pecite sve skupa oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:06