StoryEditorOCM
Slanozdravo i slasno

Ovo je savršena marenda za početak energičnog dana: sadrži ultimativni trio, puna je proteina i arome te gotova za keks

Piše SD SPIZA
21. veljače 2024. - 09:45

Za sve ljubitelje ukusnih, ali i zdravih obroka, ovi jednostavni muffini s jajima od špinata pravo su otkriće! U sebi sadrže ultimativni trio: jaja - puna proteina, povrće bogato hranjivim tvarima i aromatičan kozji sir, što ih čini idealnim izborom za ukusan i nutritivan jutarnji obrok.

Osim što su izuzetno ukusni, ovi muffini su vrlo brzi i jednostavni za pripremu. Potrebno je samo malo vremena i osnovnih sastojaka poput jaja, svježeg špinata, kozjeg sira, brašna i začina po želji. Sve sastojke lagano izmiješate, rasporedite u kalupe za muffine i pečete dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Nakon toga, samo je potrebno uživati u sočnom i aromatičnom doručku koji će vam dati energiju za cijeli dan.

Veliki bonus je i njihova praktičnost. Njihova kompaktna veličina i jednostavno pakiranje čine ih savršenim izborom za sve koji žive brzim tempom života, ali ipak žele paziti na svoje prehrambene navike, a možete ih također i ponijeti sa sobom za užinu na posao.

Ovi muffini savršena su kombinacija zdravih sastojaka i fantastičnog okusa, što ih čini nezaobilaznim dodatkom svakog doručka ili užine. Isprobajte ih već danas i uživajte u jednostavnom, ali bogatom obroku koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj!

Muffini od špinata i jaja

Sastojci

1 žlica maslinovog ulja
1 velika crvena paprika, izrezana na sitno
2 mladog luka, nasjeckanog
6 jaja
pola čaše mlijeka
420 g pakiranje mladi špinat, nasjeckan
svježi kozji sir, izmrvljen
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Posudu za muffine s 12 šalica poprskajte neljepljivim sprejom za kuhanje.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj razini. Dodajte crvenu papriku, malo soli i papra pa kuhajte poklopljeno, povremeno miješajući, dok ne omekša, 6 do 8 minuta. Maknite s vatre i umiješajte mladi luk.

U velikoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, soli i papra. Umiješajte špinat i mješavinu crvene paprike.

Podijelite tijesto u kalupe za muffine, pospite kozjim sirom i pecite dok se ne stegne u sredini - 20 do 25 minuta. Čak i kad su postavljene, vrhovi fritaja mogu izgledati mokri od špinata.

Ohladite na rešetki 5 minuta, zatim izvadite iz posude. Poslužite toplo. Može stajati u hladnjaku do 4 dana, samo ih stavite u mikrovalnu na 30 sekundi da se ponovno zagriju i uživajte u užini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:42