StoryEditorOCM
Slanosavršeno ljeto

Neodoljivo ukusan i osvježajuć: Panna cotta s Aperolom je ljetni hit među desertima, a lako ćete ga pripremiti kod kuće!

Piše SD SPIZA
30. lipnja 2023. - 15:56

U moru savršenih slastica, napitaka i kolača za vruće dane našao se i spoj dva popularna ljetna osvježenje. Panna cotta s Aperolom nevjerojatno je ukusan desert koji će vas osvojiti na prvi griz, a s lakoćom ćete ga napraviti kod kuće. Lagana kremasta tekstura panna cotte nadopunjena je živopisnim okusom i bojom Aperola. Ovog ljeta je pravi hit među slasticama, a mi vam donosimo jednostavan i brz recept bez pečenja. 

Sastojci:

60 grama Aperol likera
480 grama gustog vrhnja
100 grama granuliranog šećera
6 grama želatine u prahu
60 grama hladne vode
5 grama ekstrakta vanilije
svježe bobice ili voće po želji za ukras

Priprema:

Pomiješajte vrhnje i šećer pa sve stavite na srednje jaku vatru i miješajte dok se ne otopi šećer. Smjesu držite na vatri dok ne zavrije, a potom je odložite sa strane.

U drugoj zdjeli želatinu polijte hladnom vodom i ostavite da omekša - otprilike 5 minuta. Kad želatina omekša dodajte je u toplu smjesu vrhnja i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi. Dodajte ekstrakt vanilije i Aperol liker pa opet miješajte dok se svi sastojci u smjesi ne sjedine.

Smjesu razdijelite u pojedine čaše za posluživanje i ostavite ih da se hlade na sobnoj temperaturi. Nakon toga potrebno ih je staviti u hladnjak na glađenje - najmanje 4 sata. Za posluživanje svaku panna cottu ukrasite svježim bobičastim ili nekim drugim voćem. Uživajte u hladnom desertu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:13