StoryEditorOCM
Slanotop ideja

Najbolja ideja za punjene krumpire: ovaj nadjev je pravo savršenstvo, priznajemo da se te cake nikad ne bismo sjetili

Piše Spiza SD
18. listopada 2023. - 17:58

Cijelog smo se ljeta igrali punjenim povrćem, punili smo paprike, tikvice, balancane pa čak i kapulu, a s hladnijim danima na redu je krumpir. Recepata za punjeni krumpir ne manjka, neki su jednostavni i pomalo siromaški, na tragu dobrih starih pola, a neki su pravi vatromet raskoši i okusa.

Naš današnji prijedlog negdje je na pola puta, bogat je, ali ne i kompliciran, zapravo u nadjevu su mu samo meso i sir. No ono što nas je privuklo ovom receptu je sasvim zgodna caka za iskoristiti krumpir koji je izdubljen kako bi se mogao napuniti - sve što je izdubljeno jednostavno je dodano u nadjev. Kako bi to bilo moguće, krumpir je prethodno ispečen i to u komadu.

Sad vam je već jasno da nije riječ o brzinskom receptu jer krumpiru treba dosta vremena da se potpuno ispeče ako prethodno nije narezan, no za utjehu vam ostaje da ostatak pripreme ne podrazumijeva puno dodatnih koraka. Proučite recept, a u nastavku slijedi i video.

Punjeni krumpiri s mesom i sirom

Sastojci:

120 g mljevene junetine
40 g sira provolone
40 g parmigiano reggiana
150 ml bijelog vina
30 ml maslinovog ulja
4 krumpira iste veličine
1 češanj češnjaka
sol, papar

Priprema:

Krumpire operite, obrišite i stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva oko sat vremena. Kad su gotovi, prerežite ih i izdubite ostavljajući oko 1 cm debljine uz koru.

Na ulju ispržite cijeli lagano zgnječeni češnjak pa ga maknite. Dodajte meso, razmrvite ga i pirjajte desetak minuta, odnosno dok ne uhvati boju. Zalijte ga vinom, posolite, popaprite i pustite da se kratko isprija.

Dodajte meso krumpiru, ubacite sir provolone narezan na kockice i ulje, posolite i popaprite pa dobro izmiješajte. Nadjenite krumpire, stavite ih u lim za pečenje, pospite parmezanom i zapecite pet minuta na najvišoj rešetki pećnice podešene na opciju grill. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:14