StoryEditorOCM
Slanobez pečenja

Kupite borovnice, imamo super recept! U ovom ćete kolaču uživati bez straha - ne sadrži brašno, jaja, mlijeko niti šećer

Piše Spiza SD
23. svibnja 2023. - 08:05

U borovnicama bismo trebali uživati kad god nam se pruži prilika jer su bogate vitaminom C, kalijem i antioksidansima zbog čega se svrstavaju među najzdravije namirnice na svijetu, a osim toga su jako ukusne pa nam to ne pada osobito teško. Kad se zasitite grickanja svježih plodova i njihovog dodavanja u smoothieje, zobene kašice i slična jela u kojima borovnice sudjeluju kao gotovo neizostavan dodatak, poigrajte se tim finim bobicama u kolačima.

Kako vam uživanje  u slasticama s borovnicama ne bi ugrozilo zdravlje i liniju, pronašli smo jedan recept u koji ne ide ni mrvica šećera ili brašna, kao ni kapljica mlijeka, dok je maslac zamijenjen kokosovim uljem. U ovom ćete zdravom cheesecakeu uživati bez straha i grižnje savijesti.

Zdravi cheesecake s borovnicama

Sastojci:

300 g indijskih oraščića
240 g datulja
150 g borovnica
110 g badema
120 ml vode
120 ml kokosovog ulja
100 ml meda
 2 prstohvata soli
1 limun

Priprema:

Bademe i datulje ubacite u blender i blendajte dok ne postabu jednolična smjesa. Tijesto utisnite u kalup za kolače. 

Sačuvajte malo borovnica sa strane, a ostatak ubacite u blender zajedno s indijskim oraščićima, sokom i koricom limuna, medom, soli, voduom i tekućim kokosovim uljem pa blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na kraju ubacite borovnice koje ste odvojili, sve promiješajte kuhačom i izlijte na podlogu od datulja i badema.

Kolač ostavite u hladnjaku preko noći ili nekoliko sati u zamrzivaču. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:17