Na ovako tmuran i bezvezan dan lijepo se barem u mislima prebaciti u ljeto. A ljeto nama u Spizi znači, pored ostaloga, sezonu punjenih paprika. Baš nam je došla želja za njima, a za sve je kriv recept koji smo pronašli na Instagram profilu Ruže Despotović, ruzina_kuhinja, uz čije vam ga dopuštenje prenosimo.
Ruža je objavila video u kojem pokazuje kako je pripremila punjene paprike, ali na malo drugačiji način od onoga na koij smo navikli. Punila ih je sirom i dimljenim mesom, a nama to zvuči jako dobro pa nećemo čekati ljeto za isprobati ga.
Paprike punjene sirom
Sastojci
5 velikih crvenih paprika
600 g sira po izboru
100 g dimljenog mesa
3-4 češnja češnjaka
1 žlica sjeckanog peršina
1-2 jaja
sol, papar
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za nadjev pa njime napunite paprike. Ako je sir koji koristite dosta slan, nemojte dodavati sol, a ako ne želite koristiti suhomesnate proizvode, umjesto njega, za bolji okus, možete dodati malo mladog luka.
Nadjevene paprike pecite oko 40 minuta na umjerenoj temperaturi, a u toku pečenja ih okrenite.