Donosimo recept s Instagrama koji je oduševio sve slatkoljupce! Na kitchen_diaries.hr sve pršti od finih slastica, ali nama je upala u oko milka torta koja je prava bomba oduševljenja. Nemojte se obeshrabriti, pratite Tamarin recept i napravit ćete je bez po muke!
Recept je zamišljen za okruglu tortu od 22 cm, ali bez brige - možete ga peći i u velikom i originalnom limu od pećnice. Krema jedino može malo ‘kliziti‘ s torte, ali za domaću upotrebu i slatki užitak to neće biti problem. Okus je savršen, a desert će oduševiti sve ukućane!
Milka torta
Sastojci za jednu koru:
3 bjelanjka
2 žlice šećera
1 žlica ulja
2 žlice mljevenih lješnjaka
1 čajna žličica praška za pecivo
2 ravne žlice brašna
Peći 3 ovakve kore:
Bjelanjke izmutite u čvrsti snijeg. Dodati šećer pa još jednom umutite sve zajedno. Ostale sastojke lagano umiješajte pjenjačom. Pecite u kalupu promjera 22 cm prekrivenom pek papirom.
ili
Peći jednu koru
Dakle, odmah svih 9 bjelanjaka umutite zajedno tj. sve sastojke pomožiti s 3. U orginalnom limu od pećnice - 34x29 cm, koji je prekriven pek papirom, pecite na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta.
Hladnu koru, lagano odvojiti od pek papira, pazeći da ne pukne i prerežite na 3 dijela.
Krema:
900 ml mlijek
9 žumanjaka
9 žlica šećera
3 pudinga od vanilije
2-3 žlice Nutelle
300 ml slatkog vrhnja
Priprema:
600 ml mlijeka stavite zakuhati. Žumanjke, šećer, puding od vanilije, 300 ml mlijeka sjedinite pa dodajte u vrelo mlijeko. Skuhajte kao puding. Vrući puding prekrijte prijanjajućom folijom, pripazite da se ne stvori opna. Ohladite. Izmiksajte. U ohlađeno dodajte izmiksano slatko vrhnje pa sve sjedinite. Podijelite kremu na 2 dijela. U jedan dio dodajte Nutellu.
Slagati:
biskvit-svijetla krema-tamna krema-biskvit…. Ukrasite po želji!