StoryEditorOCM
Slanoovo je top!

Isprobali smo recept za fantastičnu sladolednu tortu s malinama: najteži dio je pričekati da se zamrzne!

Piše Spiza SD
26. srpnja 2023. - 07:10

Svježe maline spadaju među najomiljenije ljetno voće, no, nažalost svih nas koji ih jako volimo, nisu baš jeftine. Za razliku od zamrznutih, koje su jednako ukusne, a cjenovno su nešto povoljnije. Evo još jedan "nažalost": zamrznute maline po odmrzavanju nisu pogodne za puno toga osim dodavanja u kolač ili sladoled, ali, srećom, pronašli smo recept u kojem su tako dobre da je to za ne povjerovati. 

Isprobali smo recept za sladolednu tortu od maline zbog koje se zaista isplati uložiti malo truda i vremena. Vjerujte, najteži dio je pričekati da se dovoljno stegne da je možete rezati.

Možda se pitate gdje je fotografija naše tortice. Morat ćete pričekati drugu turu...

Sladoledna torta od maline

Sastojci:

250 g malina
200 g šećera
100 g bijele čokolade
70 g keksa
50 g badema
200 ml slatkog vrhnja
200 ml krem sira
150 ml mlijeka
3 žlice maslaca
2 žlice brašna

Priprema:

Grubo usitnite kekse i bademe (to možete obaviti i u blenderu).

Otopite pola količine maslaca, pomiješajte s gornjom smjesom pa je utisnite u dno kalupa i pospremite ga u zamrzivač.

Na ostatku maslaca zažutite brašno, zalijte ga mlijekom i kuhajte, uz miješanje, kaok ne bi nastale grudice. Kad se zgusnulo, ubacite krem sir, a kad se on otopi dodajte bijelu čokoladu narezanu na komade i maknite s vatre. Dobro izmiješajte da se sjedini i pustite da se ohladi.

Izblendajte maline sa šećerom pa ih protisnite kroz cjedilo kako biste uklonili sjemenke. Umiješajte voćni pire u smjesu s bijelom čokoladom.

Istucite slatko vrhnje pa ga dodajte kremi te sve prebacite u kalup za tortu i prebacite u zamrzivač. Pustite da se dobro ohladi i stisne, najmanje 4 sata. Ako želite, nakon 2 sata oprezmno pomiješajte sladoledni dio, pazeći da ne zahvatite kekse. To bi trebalo jamčiti da će sladoledna smjesa biti kremastija.

Alternativno, smjesi prije ulijevanja u kalup dodajte otprilike 0,03 l votke: alkohol također sprječava stvaranje velikih kristala leda (mi smo se odlučili za ovu opciju).

Prije posluživanja ostavite tortu na sobnoj temperaturi 15-ak minuta te ukrasite po želji.  
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 12:40