StoryEditorOCM
Receptiobara s nogu

Isprobali smo najsavršeniji recept za pitu sa sirom i špinatom: topi se u ustima, ukusna je i sočna za ne povjerovati!

Piše Spiza SD
29. ožujka 2023. - 20:17

Nedavno smo s našim čitetljima podijelili recept za pitu od sira i špinata koji je na svom Instagramu Mirisi iz Majine kuhinje objavila Maja Gojić, uz komentar kako je riječ o najsočnijoj piti koja se topi u ustima. Zaintrigirao nas je video, a potom i sam recept, koji krije jedan dodatni korak za osobitu sočnost, no tek kad smo se uživo uvjerili koliko je Majin recept dobar možemo vam potvrditi kako je ovo zaista prava stvar.

image
Privatni album

Čim se uslijed pečenja napuhala kao nijedna do sada naslutili smo kako je Maja definitivno na dobrom tragu s ovim receptom i svojim malim trikom za mekoću i sočnost, a kad su se iz pećnice razvili očaravajući mirisi bilo je jasno da nas očekuje prava uživancija.

image
Privatni album

Nećemo vam više vaditi mast, samo ćemo vas podsjetiti na recept. Ako vi znate za bolji, javite nam na mail spiza@slobodnadalmacija.hr!

Mamina sirnica sa špinatom

Sastojci:

10-12 kora za pitu 
700 g svježeg sira
4 žlice vrhnja
180 ml kiselog mlijeka
3 jaja
300 g sitno nasjeckanog špinata
100-150 ml mineralne vode
malo soli

Za preljev:

vrhnje za kuhanje 
mlijeko

Premaz:

mineralna voda
ulje

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za nadjev. U posudu za pečenje stavite jednu koru, namažite je premazom, pa na nju stavite još jednu koru i zatim stavite nadjev. Na to ide kora koju mažete premazom, pa opet kora pa nadjev i tako do kraja (nadjev ide na svaku drugu koru). Dvije kore na vrhu premažite samo uljem i mineralnom vodom. 

Dobro ušuškajte pitu i narežite je na kocke. Prelijete je vrhnjem za kuhanje i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva dok ne porumeni (oko 55 minuta). 10 minuta prije kraja prelijete je vrućim mlijekom (mora biti vruće jer na vruću pitu ide vruće mlijeko). Kada vidite da je pita upila mlijeko gotova je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 02:02