StoryEditorOCM
Slanotop kombinacija

Grije srce i želudac: pogledajte kako je poznati kuhar spojio slanutak, grah, pancetu i povrće koje Dalmatinci obožavaju

Piše T.S.M.
5. prosinca 2023. - 12:19

Baš je lijepo doznati novi način za kombiniranje omiljenih namirnica, osobito kad su jeftine, izdašne i zgodne za pripremu. Ne znamo kako je kod vas, ali nama su na takvom popisu slanutak, grah i panceta, a kako zdravlje ne bi patilo svakako je dobro što ćešće pojesti i malo zelenog lisnatog povrća, po mogućnosti nekog koje se lako čisti i brzo kuha. Poput, recimo blitve.

No je li vam ikad palo napamet sve ovo pomiješati? Nekome je i po svemu sudeći taj spoj je prava top kombinacija, kao stvorena za ovako hladne i tmurne dane. Ideju smo pronašli na Instagramu popularnog chefa Danielea Rossija i planiramo je što prije isprobati. Javit ćemo vam kako je ispala u praksi, no gledajući simpatičnog Rossija kako je priprema, rekli bismo da ne može biti loše. Slijedi recept za jelo koje je Rossi proglasio "odom jednostavnosti i dobroti sastojaka", navodeći kako "grije srce i želudac", a potom i video kuhara u akciji.

Varivo od mahunarki

Sastojci:

250 g graha
250 g slanutka
250 g leće
200 g blitve
150 g slanine
1 režanj češnjaka
ružmarin i kadulja po ukusu

Priprema:

Grah i slanutak namočite večer prije i sutradan ih stavite na toplo u hladnu vodu bez soli.

Slaninu narežite na trakice i zapecite je u posebnoj tavi dok ne postane zlatna i hrskava.

U tavi zažutite češanj češnjaka na kadulji i ružmarinu da začini ulje, dodajte slanutak, grah i leću, dodajte blitvu, posolite, kuhajte još 15 minuta. Zatim odstranimo aromatično bilje, dodajte slaninu i poslužite.

Na kraju, ako volite, dodajte naribani sir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:13