StoryEditorOCM
Slatkolakše ne može

Čokoladna torta od samo dva sastojka, a dobra za ne povjerovati. Jelena zna kako se radi, ne trebaju vam brašno ni šećer

Piše T. S. M.
13. ožujka 2024. - 18:42

Koliko ste puta pročitali nešto kao "cheesecake od samo tri sastojka" ili "čokoladna torta od dva sastojka", nasmijali se i odmahnuli rukom? Mi svakako jesmo. A onda smo nekidan na Instagram profilu jelenajeleee, iza kojeg stoji jedna Jelena zaljubljena u modu i male stvari koje čine život velikim, ugledali video u kojem spretna Jele pokazuje kako je napravila čokoladnu tortu. Pogađate, od samo dva sastojka.

Prvi sastojak je jasan sam po sebi, a drugi su jabuke. Kuhane. Iako smo već koristili kašice od jabuke kao zamjenski sastojak u zdravi(ji)m kolačima, ipak smo bili malo skeptični kakva je zapravo ta torta kojom se Jele hvali. Pa smo je pitali. Odlična, uvjerava nas ona. Pitali smo smijemo li vam podijeliti recept, kaže Jele, naravno. I evo ga. Plus video, jer u ovo se morate uvjeriti. Ako je se odvažite napraviti, javite nam dojmove. Adresa je ista, spiza@slobodnadalmacija.hr.

Čokoladna torta

Sastojci:

250 g čokolade za kuhanje
4 jabuke

Priprema:

Jabuke kratko prokuhajte da omekšaju, a čokoladu otopite. Sve sastojke pomiješajte pa ih izlijte u kalup za torte i stavite na hlađenje.

I to vam je to. Jelena savjetuje da koristimo kalup promjera 18 centimetara te da u smjesu za torte, ako želimo, možemo kapnuti malo ruma ili dodati malo korice naranče, ali da je dobro i bez toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:01