stdClass Object ( [id] => 1368802 [title] => Korejski chef zaljubljen u Jadran skuhao nam je večeru za past‘ po podu i otkrio najbolji način za pripremu friške ribe [alias] => korejski-chef-zaljubljen-u-jadran-skuhao-nam-je-veceru-za-past-po-podu-i-otkrio-najbolji-nacin-za-pripremu-friske-ribe [catid] => 485 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Jeste li znali da je u Koreji uobičajeni pozdrav nešto što bismo mogli prevesti kao "Jesi li jeo?". Nije riječ o urbanoj legendi, provjerili smo i to na pravom mjestu: kod mladog korejskog chefa po imenu Cheolhui Lee.

Simpatičnog kuhara, koji posljednjih pet godina živi u Zagrebu gdje radi kao chef u Veleposlanstvu Republike Koreje, upoznali smo u splitskom restoranu Makarun, na premijernom poglavlju priče koja puno obećava a zove se Makarun Meets The World.

Prvi dio priče čijem se nastavku veselimo nosio je naslov Makarun Meets Korea i održan je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Splita i Veleposlanstva Republike Koreje, zamišljen je kao večera u šest sljedova koju su zajedno pripremili Makarunov chef Ivica Radić i gostujući chef Cheolhui Lee, a predstavio nam je jela iz korejske tradicije začinjena okusima i sastojcima tipičnima za dalmatinsku spizu, od kojih su nam se posebno svidjele podušene lignje s ukiseljenom korabicom, kao i  sirovi repići škampa u umaku od pinjola te pečeni filet lubina s kuskusom i pastrnjakom. 

---

image

Večera u Makaruna bila je inovativna na više načina, a ideja o zajedničkom sjedenju svima nam je dobro - sjela

Saša Burić/Cropix
---

Uoči večere za manji krug uzvanika, koja je bila intrigantna i po konceptu sjedenja za zajedničkim stolom, sjeli smo kratko sa chefom Leejem i pokušali u što manje vremena doznati što više o kulinarskoj tradiciji njegove zemlje, njegovim dojmovima o našoj kuhinji i zemlji te o planovima koji bi se mogli svidjeti svima koji vole dalekoistočne specijalitete kao što su kimchi, bibimbap i bulgogi.

Prvo se pitanje odnosilo na pozdrav spomenut u uvodu, a chef Lee nam je potvrdio kako je zaista riječ o često korištenom pozdravu i ponudio objašnjenje zašto je do toga došlo.

---

image

Chef Lee i Makarunov Ivica Radić udružili su snage u kužini

Saša Burić/Cropix
---

- Istina je, koristimo taj izraz kao pozdrav, a vjeruje se da je do toga došlo zato što je u Koreji nekoć vladalo veliko siromaštvo, hrane nije bilo dovoljno, stoga je upitati nekoga je li jeo imalo isto značenje kao upitati ga je li dobro.

Kako biste nekome tko se po prvi put susreće s korejskom gastronomijom opisali o kakvoj je kuhinji riječ?

- Korejska su jela vrlo zdrava, naša je kuhinja izrazito usmjerena na prirodne sastojke. Mi jako cijenimo prirodu i u našoj je zemlji dosta dobro očuvana pa tako, primjerice, hodajući kroz naše planinsko područje možete ubrati bilo koju jestivu biljku i od nje napraviti namu, naše jelo nalik salati. U korejskoj gastronomiji jako su zastupljene biljke i povrće, također gljive. Uvjerit ćete se kad vidite večerašnji jelovnik.

Veselim se tome. Recite nam, molim vas, vaše mišljenje o tome zašto je korejska gastronomija u posljednjih desetak godina stekla tako veliku popularnost. Što mislite, je li to imalo veze s K popom i općom popularizacijom vaše kulture u svijetu? 

- Svakako. Nakon što se svijet upoznao s K popom i korejskim filmovima i serijama, ljudi su se zainteresirali i za druge aspekte naš kulture. Tim više što su gledajući naše emisije i filmove imali priliku vidjeti što jedemo, ljude je to zaintrigiralo.

---

image

Repići škampa s umakom od pinjola oduševile su svježinom okusa

Saša Burić/Cropix
---

Što biste savjetovali nekome tko poželi bolje upoznati vašu gastronomiju iz prve ruke, u vlastitoj kuhinji? Koje bi namirnice i sastojke bilo dobro nabaviti?

- Moram primijetiti da su se stvari poprilično promijenile u odnosu na vrijeme od prije pet godina, kad sam stigao u Hrvatsku. U početku mi je bilo teško pronaći sastojke potrebne za pripremu korejskih jela, a danas su namirnice poput sojinog umaka, ulja od sezama i čili pahuljica već sasvim uobičajena stvar u gotovo svakoj većoj trgovini. Kad nabavite te tri stvari, lako ćete pripremiti bulgogi, jelo od kratko pirjane junetine, recept je vrlo jednostavan čak i za početnike, a jelo nije pretjerano začinjeno, što je bitno jer Hrvati ne vole u jednakoj mjeri začinjenu hranu kao Korejci. Onima koji žele kuhati korejska jela dobro će doći i riblji umak, mi ga puno koristimo, primjerice kad radimo kimchi i kad želimo produbiti okus jelima poput juha. Ako ga ne uspiju nabaviti, mogu ga zamijeniti umakom od soje ili, ako žele okus bliži tradicionalnome, inćunima, koji se često koriste u korejskoj kuhinji za pripremu temeljaca.

---

image

Chef Lee savjetovao nam je puno korisnih stvari...

Saša Burić/Cropix
---

Jeste li primijetili nekakve sličnosti između hrvatske i korejske gastronomije?

- Zajednička stvar nam je definitivno zimnica. U Koreji mnogi rade zimnicu, većinom kimchi što u prijevodu znači ukiseljeno povrće. U tu svrhu koristimo gotovo svako povrće koje možemo nabaviti, iako se izvorno radi s kupusom. Dobar je i s mrkvom, krastavcem...

Krastavcem!?

- Da, i to ćete također imati priliku probati večeras, ako vam ne bude previše ljuto...

---

image

Podušene lignje bile su izvrsne: pune okusa i topile su se u ustima

Saša Burić/Cropix
---

Hm, nekako se više veselim doznati što ćete napraviti s ribom. Sad kad ste tu već nekoliko godina, vjerujem da ste se upoznali s ribom iz Jadrana. Koji bi bio najbolji način za pripremiti svježu jadransku ribu, po vašem mišljenju?

- O, imam ja svoje mišljenje o tome (smijeh).  U Koreji jako volimo jesti vrlo svježu ribu i škampe potpuno sirove. Tako bih napravio i ovdje, kad god se mogu domoći vrlo svježe ribe. Zadržao bih izvorni okus, a sve što bih joj dodao bilo bi malo čilija i malo kiselog umaka jer bi oni još više istaknuli taj okus. Tako sam večeras odlučio napraviti sa škampima.

Čini se da ste se već pomalo udomaćili ovdje. Kako je došlo do toga da ste počeli živjeti u Hrvatskoj?

- Oduvijek mi se sviđala, a kad sam po završetku obrazovanja poželio otići u Europu kako bih upoznao ovdašnju kulturu, ali također Europi predstavio našu kulturu i gastronomiju, zaključio sam da mi je Hrvatska idealna, jer korejska kuhinja je već dosta poznata u Londonu, Španjolskoj i drugim mjestima, no ovdje još nije. Ali to nije jedini razlog. Jednostavno sam zaljubljen u Jadransko more. Živio sam godinu dana na Havajima, ali ovdje mi je priroda ljepša.

---

image

Chef Cheolhui Lee želi Europi prezentirati svu ljepotu korejske gastronomije

Saša Burić/Cropix
---

Imate li svoje omiljeno mjesto na Jadranu?

- Jako mi se sviđa Omiš zbog svojih stjenovitih planina koje me podsjećaju na istočni dio moje zemlje. Bio sam u Omišu s roditeljima, bilo im je jako zanimljivo vidjeti kako je to područje, koje je nama egzotično, uz tu pozadinu s planinama istovremeno novo i poznato, osjetili smo se vrlo domaće. Predivan mi je kontrast bistrog mora s planinama, a jako mi se sviđa i pomalo "vibra" u tom gradu (smijeh).

Jeste li možda imali priliku obići koji otok?

- Obišao sam skoro svaki otok (smijeh).

Čini se da namjeravate ostati malo duže...

- Da. Moj posao je biti promotor naše gastronomije.

---

image

Podušene lignje bile su izvrsne: pune okusa i topile su se u ustima

Saša Burić/Cropix
---

Onda ste prava osoba za ovo pitanje: Što mislite o ideji otvaranja korejskog restorana u Splitu?

- Prema mom mišljenju, takav bi restoran vrlo uspješno radio tijekom ljeta, ali vjerujem da bi bio posjećen i zimi jer koliko mogu vidjeti Splićani vole isprobavati novu hranu, nisu nimalo konzervativni po tom pitanju. Prije koji dan održao sam sat korejskog kuhanja tu u Splitu, a studenti su me na kraju stali nagovarati da ovdje otvorim restoran...

Kad bi do toga došlo, biste li nudili tradicionalna korejska jela ili biste se odlučili za fuziju korejske i dalmatinske gastronomije?

- Vjerujem da bi to bila fuzija dviju kuhinja kako bi posjetitelji imali priliku probati izvorna jela ako žele, a ako ne žele i ako se ne mogu nositi s našim jakim začinima, ponudili bismo im jela nastala fuzijom. Baš me zato veseli ovaj projekt zbog kojeg sam večeras tu, želim naučiti kako Dalmatinci jedu i što im se sviđa. 

---

image

Tradicionalna juha od piletine bila je jako dobra

Saša Burić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kimchi u ‘makaruna‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => kimchi u ‘makaruna‘ 2 0 7374 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-02 15:46:25 [created_by] => 3242 [created_by_alias] => Tea Sumić Miletić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-02 16:14:34 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-02 16:14:14 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 485 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Priče [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Korejski chef zaljubljen u Jadran skuhao nam je večeru za past' po podu i otkrio najbolji način za pripremu friške ribe page_title=Korejski chef zaljubljen u Jadran skuhao nam je večeru za past' po podu i otkrio najbolji način za pripremu friške ribe [metakey] => korejska kuhinja, restorani [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/02\/26683145.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/02\/26683142.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/02\/26683120.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/02\/26683117.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/02\/26683115.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/02\/26683106.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/02\/26683108.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/02\/26683111.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Chef Lee i Makarunov Ivica Radi\u0107 udru\u017eili su snage u ku\u017eini<\/p>","

Repi\u0107i \u0161kampa s umakom od pinjola odu\u0161evile su svje\u017einom okusa<\/p>","

Podu\u0161ene lignje bile su izvrsne:\u00a0pune okusa i topile su se u ustima<\/p>","

Tradicionalna juha od piletine bila je jako dobra<\/p>","

Chef\u00a0Cheolhui Lee \u017eeli Europi prezentirati svu ljepotu korejske gastronomije<\/p>","

Chef Lee savjetovao nam je puno korisnih stvari...<\/p>","

Ve\u010dera u Makaruna bila je inovativna na vi\u0161e na\u010dina, a ideja o zajedni\u010dkom sjedenju svima nam je dobro - sjela<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1517","hd_26683145_1920.jpg":"1920x1080","k_26683145_1280.jpg":"1280x1280","k_26683145_1024.jpg":"1024x1024","k_26683145_640.jpg":"640x640","k_26683145_480.jpg":"480x480","k_26683145_340.jpg":"340x340","k_26683145_220.jpg":"220x220","o_26683145_1280.jpg":"1280x1011","o_26683145_1024.jpg":"1024x809","o_26683145_640.jpg":"640x505","o_26683145_480.jpg":"480x379","o_26683145_340.jpg":"340x268","o_26683145_220.jpg":"220x173","h_26683145_1280.jpg":"1280x854","h_26683145_1024.jpg":"1024x683","h_26683145_640.jpg":"640x427","h_26683145_480.jpg":"480x320","h_26683145_340.jpg":"340x227","h_26683145_220.jpg":"220x147","pp_26683145_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683145_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683145_640.jpg":"640x814","pp_26683145_480.jpg":"480x611","pp_26683145_340.jpg":"340x432","pp_26683145_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1562","hd_26683142_1920.jpg":"1920x1080","k_26683142_1280.jpg":"1280x1280","k_26683142_1024.jpg":"1024x1024","k_26683142_640.jpg":"640x640","k_26683142_480.jpg":"480x480","k_26683142_340.jpg":"340x340","k_26683142_220.jpg":"220x220","o_26683142_1280.jpg":"1280x1041","o_26683142_1024.jpg":"1024x833","o_26683142_640.jpg":"640x520","o_26683142_480.jpg":"480x390","o_26683142_340.jpg":"340x276","o_26683142_220.jpg":"220x178","h_26683142_1280.jpg":"1280x854","h_26683142_1024.jpg":"1024x683","h_26683142_640.jpg":"640x427","h_26683142_480.jpg":"480x320","h_26683142_340.jpg":"340x227","h_26683142_220.jpg":"220x147","pp_26683142_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683142_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683142_640.jpg":"640x814","pp_26683142_480.jpg":"480x611","pp_26683142_340.jpg":"340x432","pp_26683142_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26683120_1920.jpg":"1920x1080","k_26683120_1280.jpg":"1280x1280","k_26683120_1024.jpg":"1024x1024","k_26683120_640.jpg":"640x640","k_26683120_480.jpg":"480x480","k_26683120_340.jpg":"340x340","k_26683120_220.jpg":"220x220","o_26683120_1280.jpg":"1280x853","o_26683120_1024.jpg":"1024x682","o_26683120_640.jpg":"640x426","o_26683120_480.jpg":"480x320","o_26683120_340.jpg":"340x226","o_26683120_220.jpg":"220x146","h_26683120_1280.jpg":"1280x854","h_26683120_1024.jpg":"1024x683","h_26683120_640.jpg":"640x427","h_26683120_480.jpg":"480x320","h_26683120_340.jpg":"340x227","h_26683120_220.jpg":"220x147","pp_26683120_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683120_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683120_640.jpg":"640x814","pp_26683120_480.jpg":"480x611","pp_26683120_340.jpg":"340x432","pp_26683120_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26683117_1920.jpg":"1920x1080","k_26683117_1280.jpg":"1280x1280","k_26683117_1024.jpg":"1024x1024","k_26683117_640.jpg":"640x640","k_26683117_480.jpg":"480x480","k_26683117_340.jpg":"340x340","k_26683117_220.jpg":"220x220","o_26683117_1280.jpg":"1280x1920","o_26683117_1024.jpg":"1024x1536","o_26683117_640.jpg":"640x960","o_26683117_480.jpg":"480x720","o_26683117_340.jpg":"340x510","o_26683117_220.jpg":"220x330","h_26683117_1280.jpg":"1280x854","h_26683117_1024.jpg":"1024x683","h_26683117_640.jpg":"640x427","h_26683117_480.jpg":"480x320","h_26683117_340.jpg":"340x227","h_26683117_220.jpg":"220x147","pp_26683117_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683117_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683117_640.jpg":"640x814","pp_26683117_480.jpg":"480x611","pp_26683117_340.jpg":"340x432","pp_26683117_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2505","hd_26683115_1920.jpg":"1920x1080","k_26683115_1280.jpg":"1280x1280","k_26683115_1024.jpg":"1024x1024","k_26683115_640.jpg":"640x640","k_26683115_480.jpg":"480x480","k_26683115_340.jpg":"340x340","k_26683115_220.jpg":"220x220","o_26683115_1280.jpg":"1280x1670","o_26683115_1024.jpg":"1024x1336","o_26683115_640.jpg":"640x835","o_26683115_480.jpg":"480x626","o_26683115_340.jpg":"340x443","o_26683115_220.jpg":"220x287","h_26683115_1280.jpg":"1280x854","h_26683115_1024.jpg":"1024x683","h_26683115_640.jpg":"640x427","h_26683115_480.jpg":"480x320","h_26683115_340.jpg":"340x227","h_26683115_220.jpg":"220x147","pp_26683115_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683115_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683115_640.jpg":"640x814","pp_26683115_480.jpg":"480x611","pp_26683115_340.jpg":"340x432","pp_26683115_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26683106_1920.jpg":"1920x1080","k_26683106_1280.jpg":"1280x1280","k_26683106_1024.jpg":"1024x1024","k_26683106_640.jpg":"640x640","k_26683106_480.jpg":"480x480","k_26683106_340.jpg":"340x340","k_26683106_220.jpg":"220x220","o_26683106_1280.jpg":"1280x1920","o_26683106_1024.jpg":"1024x1536","o_26683106_640.jpg":"640x960","o_26683106_480.jpg":"480x720","o_26683106_340.jpg":"340x510","o_26683106_220.jpg":"220x330","h_26683106_1280.jpg":"1280x854","h_26683106_1024.jpg":"1024x683","h_26683106_640.jpg":"640x427","h_26683106_480.jpg":"480x320","h_26683106_340.jpg":"340x227","h_26683106_220.jpg":"220x147","pp_26683106_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683106_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683106_640.jpg":"640x814","pp_26683106_480.jpg":"480x611","pp_26683106_340.jpg":"340x432","pp_26683106_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26683108_1920.jpg":"1920x1080","k_26683108_1280.jpg":"1280x1280","k_26683108_1024.jpg":"1024x1024","k_26683108_640.jpg":"640x640","k_26683108_480.jpg":"480x480","k_26683108_340.jpg":"340x340","k_26683108_220.jpg":"220x220","o_26683108_1280.jpg":"1280x853","o_26683108_1024.jpg":"1024x682","o_26683108_640.jpg":"640x426","o_26683108_480.jpg":"480x320","o_26683108_340.jpg":"340x226","o_26683108_220.jpg":"220x146","h_26683108_1280.jpg":"1280x854","h_26683108_1024.jpg":"1024x683","h_26683108_640.jpg":"640x427","h_26683108_480.jpg":"480x320","h_26683108_340.jpg":"340x227","h_26683108_220.jpg":"220x147","pp_26683108_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683108_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683108_640.jpg":"640x814","pp_26683108_480.jpg":"480x611","pp_26683108_340.jpg":"340x432","pp_26683108_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1056","hd_26683111_1920.jpg":"1920x1080","k_26683111_1280.jpg":"1280x1280","k_26683111_1024.jpg":"1024x1024","k_26683111_640.jpg":"640x640","k_26683111_480.jpg":"480x480","k_26683111_340.jpg":"340x340","k_26683111_220.jpg":"220x220","o_26683111_1280.jpg":"1280x704","o_26683111_1024.jpg":"1024x563","o_26683111_640.jpg":"640x352","o_26683111_480.jpg":"480x264","o_26683111_340.jpg":"340x187","o_26683111_220.jpg":"220x121","h_26683111_1280.jpg":"1280x854","h_26683111_1024.jpg":"1024x683","h_26683111_640.jpg":"640x427","h_26683111_480.jpg":"480x320","h_26683111_340.jpg":"340x227","h_26683111_220.jpg":"220x147","pp_26683111_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683111_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683111_640.jpg":"640x814","pp_26683111_480.jpg":"480x611","pp_26683111_340.jpg":"340x432","pp_26683111_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14907381 Threads: 6 Questions: 3141348265 Slow queries: 7003921 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234798275 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) ) [link] => /mozaik/spiza/price/korejski-chef-zaljubljen-u-jadran-skuhao-nam-je-veceru-za-past-po-podu-i-otkrio-najbolji-nacin-za-pripremu-friske-ribe-1368802 [printLink] => /mozaik/spiza/price/korejski-chef-zaljubljen-u-jadran-skuhao-nam-je-veceru-za-past-po-podu-i-otkrio-najbolji-nacin-za-pripremu-friske-ribe-1368802?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 750188 [name] => korejska kuhinja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-02 17:14:54 [main_article_id] => 0 [alias] => korejska-kuhinja [link] => /tag/korejska-kuhinja ) [1] => stdClass Object ( [id] => 402930 [name] => restorani [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => restorani [link] => /tag/restorani ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kimchi u ‘makaruna‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Korejski chef zaljubljen u Jadran skuhao nam je večeru za past‘ po podu i otkrio najbolji način za pripremu friške ribe [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3242 [name] => Tea Sumić Miletić [username] => tea.sumic [email] => tea.sumic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$KFHqP694ipYnFwy9WRCFzuHPf2MJ51KZAfr7Pd0b2WbTCCs5s1Om. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tea-sumic-miletic-3242 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1757 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a8969c4b53c0b1333ee04669632693e6?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683145.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Saša Burić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683145.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683142.jpg [title] =>

Chef Lee i Makarunov Ivica Radić udružili su snage u kužini

Saša Burić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683120.jpg [title] =>

Repići škampa s umakom od pinjola oduševile su svježinom okusa

Saša Burić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683117.jpg [title] =>

Podušene lignje bile su izvrsne: pune okusa i topile su se u ustima

Saša Burić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683115.jpg [title] =>

Tradicionalna juha od piletine bila je jako dobra

Saša Burić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683106.jpg [title] =>

Chef Cheolhui Lee želi Europi prezentirati svu ljepotu korejske gastronomije

Saša Burić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683108.jpg [title] =>

Chef Lee savjetovao nam je puno korisnih stvari...

Saša Burić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/02/26683111.jpg [title] =>

Večera u Makaruna bila je inovativna na više načina, a ideja o zajedničkom sjedenju svima nam je dobro - sjela

Saša Burić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Jeste li znali da je u Koreji uobičajeni pozdrav nešto što bismo mogli prevesti kao "Jesi li jeo?". Nije riječ o urbanoj legendi, provjerili smo i to na pravom mjestu: kod mladog korejskog chefa po imenu Cheolhui Lee.

Simpatičnog kuhara, koji posljednjih pet godina živi u Zagrebu gdje radi kao chef u Veleposlanstvu Republike Koreje, upoznali smo u splitskom restoranu Makarun, na premijernom poglavlju priče koja puno obećava a zove se Makarun Meets The World.

Prvi dio priče čijem se nastavku veselimo nosio je naslov Makarun Meets Korea i održan je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Splita i Veleposlanstva Republike Koreje, zamišljen je kao večera u šest sljedova koju su zajedno pripremili Makarunov chef Ivica Radić i gostujući chef Cheolhui Lee, a predstavio nam je jela iz korejske tradicije začinjena okusima i sastojcima tipičnima za dalmatinsku spizu, od kojih su nam se posebno svidjele podušene lignje s ukiseljenom korabicom, kao i  sirovi repići škampa u umaku od pinjola te pečeni filet lubina s kuskusom i pastrnjakom. 

---

image

Večera u Makaruna bila je inovativna na više načina, a ideja o zajedničkom sjedenju svima nam je dobro - sjela

Saša Burić/Cropix
---

Uoči večere za manji krug uzvanika, koja je bila intrigantna i po konceptu sjedenja za zajedničkim stolom, sjeli smo kratko sa chefom Leejem i pokušali u što manje vremena doznati što više o kulinarskoj tradiciji njegove zemlje, njegovim dojmovima o našoj kuhinji i zemlji te o planovima koji bi se mogli svidjeti svima koji vole dalekoistočne specijalitete kao što su kimchi, bibimbap i bulgogi.

Prvo se pitanje odnosilo na pozdrav spomenut u uvodu, a chef Lee nam je potvrdio kako je zaista riječ o često korištenom pozdravu i ponudio objašnjenje zašto je do toga došlo.

---

image

Chef Lee i Makarunov Ivica Radić udružili su snage u kužini

Saša Burić/Cropix
---

- Istina je, koristimo taj izraz kao pozdrav, a vjeruje se da je do toga došlo zato što je u Koreji nekoć vladalo veliko siromaštvo, hrane nije bilo dovoljno, stoga je upitati nekoga je li jeo imalo isto značenje kao upitati ga je li dobro.

Kako biste nekome tko se po prvi put susreće s korejskom gastronomijom opisali o kakvoj je kuhinji riječ?

- Korejska su jela vrlo zdrava, naša je kuhinja izrazito usmjerena na prirodne sastojke. Mi jako cijenimo prirodu i u našoj je zemlji dosta dobro očuvana pa tako, primjerice, hodajući kroz naše planinsko područje možete ubrati bilo koju jestivu biljku i od nje napraviti namu, naše jelo nalik salati. U korejskoj gastronomiji jako su zastupljene biljke i povrće, također gljive. Uvjerit ćete se kad vidite večerašnji jelovnik.

Veselim se tome. Recite nam, molim vas, vaše mišljenje o tome zašto je korejska gastronomija u posljednjih desetak godina stekla tako veliku popularnost. Što mislite, je li to imalo veze s K popom i općom popularizacijom vaše kulture u svijetu? 

- Svakako. Nakon što se svijet upoznao s K popom i korejskim filmovima i serijama, ljudi su se zainteresirali i za druge aspekte naš kulture. Tim više što su gledajući naše emisije i filmove imali priliku vidjeti što jedemo, ljude je to zaintrigiralo.

---

image

Repići škampa s umakom od pinjola oduševile su svježinom okusa

Saša Burić/Cropix
---

Što biste savjetovali nekome tko poželi bolje upoznati vašu gastronomiju iz prve ruke, u vlastitoj kuhinji? Koje bi namirnice i sastojke bilo dobro nabaviti?

- Moram primijetiti da su se stvari poprilično promijenile u odnosu na vrijeme od prije pet godina, kad sam stigao u Hrvatsku. U početku mi je bilo teško pronaći sastojke potrebne za pripremu korejskih jela, a danas su namirnice poput sojinog umaka, ulja od sezama i čili pahuljica već sasvim uobičajena stvar u gotovo svakoj većoj trgovini. Kad nabavite te tri stvari, lako ćete pripremiti bulgogi, jelo od kratko pirjane junetine, recept je vrlo jednostavan čak i za početnike, a jelo nije pretjerano začinjeno, što je bitno jer Hrvati ne vole u jednakoj mjeri začinjenu hranu kao Korejci. Onima koji žele kuhati korejska jela dobro će doći i riblji umak, mi ga puno koristimo, primjerice kad radimo kimchi i kad želimo produbiti okus jelima poput juha. Ako ga ne uspiju nabaviti, mogu ga zamijeniti umakom od soje ili, ako žele okus bliži tradicionalnome, inćunima, koji se često koriste u korejskoj kuhinji za pripremu temeljaca.

---

image

Chef Lee savjetovao nam je puno korisnih stvari...

Saša Burić/Cropix
---

Jeste li primijetili nekakve sličnosti između hrvatske i korejske gastronomije?

- Zajednička stvar nam je definitivno zimnica. U Koreji mnogi rade zimnicu, većinom kimchi što u prijevodu znači ukiseljeno povrće. U tu svrhu koristimo gotovo svako povrće koje možemo nabaviti, iako se izvorno radi s kupusom. Dobar je i s mrkvom, krastavcem...

Krastavcem!?

- Da, i to ćete također imati priliku probati večeras, ako vam ne bude previše ljuto...

---

image

Podušene lignje bile su izvrsne: pune okusa i topile su se u ustima

Saša Burić/Cropix
---

Hm, nekako se više veselim doznati što ćete napraviti s ribom. Sad kad ste tu već nekoliko godina, vjerujem da ste se upoznali s ribom iz Jadrana. Koji bi bio najbolji način za pripremiti svježu jadransku ribu, po vašem mišljenju?

- O, imam ja svoje mišljenje o tome (smijeh).  U Koreji jako volimo jesti vrlo svježu ribu i škampe potpuno sirove. Tako bih napravio i ovdje, kad god se mogu domoći vrlo svježe ribe. Zadržao bih izvorni okus, a sve što bih joj dodao bilo bi malo čilija i malo kiselog umaka jer bi oni još više istaknuli taj okus. Tako sam večeras odlučio napraviti sa škampima.

Čini se da ste se već pomalo udomaćili ovdje. Kako je došlo do toga da ste počeli živjeti u Hrvatskoj?

- Oduvijek mi se sviđala, a kad sam po završetku obrazovanja poželio otići u Europu kako bih upoznao ovdašnju kulturu, ali također Europi predstavio našu kulturu i gastronomiju, zaključio sam da mi je Hrvatska idealna, jer korejska kuhinja je već dosta poznata u Londonu, Španjolskoj i drugim mjestima, no ovdje još nije. Ali to nije jedini razlog. Jednostavno sam zaljubljen u Jadransko more. Živio sam godinu dana na Havajima, ali ovdje mi je priroda ljepša.

---

image

Chef Cheolhui Lee želi Europi prezentirati svu ljepotu korejske gastronomije

Saša Burić/Cropix
---

Imate li svoje omiljeno mjesto na Jadranu?

- Jako mi se sviđa Omiš zbog svojih stjenovitih planina koje me podsjećaju na istočni dio moje zemlje. Bio sam u Omišu s roditeljima, bilo im je jako zanimljivo vidjeti kako je to područje, koje je nama egzotično, uz tu pozadinu s planinama istovremeno novo i poznato, osjetili smo se vrlo domaće. Predivan mi je kontrast bistrog mora s planinama, a jako mi se sviđa i pomalo "vibra" u tom gradu (smijeh).

Jeste li možda imali priliku obići koji otok?

- Obišao sam skoro svaki otok (smijeh).

Čini se da namjeravate ostati malo duže...

- Da. Moj posao je biti promotor naše gastronomije.

---

image

Podušene lignje bile su izvrsne: pune okusa i topile su se u ustima

Saša Burić/Cropix
---

Onda ste prava osoba za ovo pitanje: Što mislite o ideji otvaranja korejskog restorana u Splitu?

- Prema mom mišljenju, takav bi restoran vrlo uspješno radio tijekom ljeta, ali vjerujem da bi bio posjećen i zimi jer koliko mogu vidjeti Splićani vole isprobavati novu hranu, nisu nimalo konzervativni po tom pitanju. Prije koji dan održao sam sat korejskog kuhanja tu u Splitu, a studenti su me na kraju stali nagovarati da ovdje otvorim restoran...

Kad bi do toga došlo, biste li nudili tradicionalna korejska jela ili biste se odlučili za fuziju korejske i dalmatinske gastronomije?

- Vjerujem da bi to bila fuzija dviju kuhinja kako bi posjetitelji imali priliku probati izvorna jela ako žele, a ako ne žele i ako se ne mogu nositi s našim jakim začinima, ponudili bismo im jela nastala fuzijom. Baš me zato veseli ovaj projekt zbog kojeg sam večeras tu, želim naučiti kako Dalmatinci jedu i što im se sviđa. 

---

image

Tradicionalna juha od piletine bila je jako dobra

Saša Burić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix
Saša Burić/Cropix

Chef Lee i Makarunov Ivica Radić udružili su snage u kužini

Saša Burić/Cropix

Repići škampa s umakom od pinjola oduševile su svježinom okusa

Saša Burić/Cropix

Podušene lignje bile su izvrsne: pune okusa i topile su se u ustima

Saša Burić/Cropix

Tradicionalna juha od piletine bila je jako dobra

Saša Burić/Cropix

Chef Cheolhui Lee želi Europi prezentirati svu ljepotu korejske gastronomije

Saša Burić/Cropix

Chef Lee savjetovao nam je puno korisnih stvari...

Saša Burić/Cropix

Večera u Makaruna bila je inovativna na više načina, a ideja o zajedničkom sjedenju svima nam je dobro - sjela

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/price/korejski-chef-zaljubljen-u-jadran-skuhao-nam-je-veceru-za-past-po-podu-i-otkrio-najbolji-nacin-za-pripremu-friske-ribe-1368802 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=394e8082c5c46882d719b69373fbbfcc033205b8 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Korejski+chef+zaljubljen+u+Jadran+skuhao+nam+je+ve%C4%8Deru+za+past%E2%80%98+po+podu+i+otkrio+najbolji+na%C4%8Din+za+pripremu+fri%C5%A1ke+ribe&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fkorejski-chef-zaljubljen-u-jadran-skuhao-nam-je-veceru-za-past-po-podu-i-otkrio-najbolji-nacin-za-pripremu-friske-ribe-1368802 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fkorejski-chef-zaljubljen-u-jadran-skuhao-nam-je-veceru-za-past-po-podu-i-otkrio-najbolji-nacin-za-pripremu-friske-ribe-1368802 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kimchi u ‘makaruna‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Pričekimchi u ‘makaruna‘

Korejski chef zaljubljen u Jadran skuhao nam je večeru za past‘ po podu i otkrio najbolji način za pripremu friške ribe

Piše Tea Sumić Miletić
2. ožujka 2024. - 17:14

Jeste li znali da je u Koreji uobičajeni pozdrav nešto što bismo mogli prevesti kao "Jesi li jeo?". Nije riječ o urbanoj legendi, provjerili smo i to na pravom mjestu: kod mladog korejskog chefa po imenu Cheolhui Lee.

Simpatičnog kuhara, koji posljednjih pet godina živi u Zagrebu gdje radi kao chef u Veleposlanstvu Republike Koreje, upoznali smo u splitskom restoranu Makarun, na premijernom poglavlju priče koja puno obećava a zove se Makarun Meets The World.

Prvi dio priče čijem se nastavku veselimo nosio je naslov Makarun Meets Korea i održan je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Splita i Veleposlanstva Republike Koreje, zamišljen je kao večera u šest sljedova koju su zajedno pripremili Makarunov chef Ivica Radić i gostujući chef Cheolhui Lee, a predstavio nam je jel...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 00:07