StoryEditor
Reflektordobre vibracije

Za Ivana Perića, začetnika Omara Beach Benda novac nije bitan, u poslu se ne vodi niskim strastima: Takvi obično s vremenom ostave gitaru na tavanu..

4. srpnja 2020. - 17:59
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Omara Beach Bend nastao je prije dvije godine kad je njegov idejni začetnik Ivan Perić, inače snimatelj na splitskoj televiziji Jadran, napustio tadašnji bend Rokolomotivu.

Dobre glazbene vibracije u miksu alternativnog rocka i dalmatinskog popa prenio je i u novu grupu, koja nema klasičnu stalnu postavu već surađuje s nizom glazbenika poput Marina Limića, sina čuvenog Miše Limića iz Stijena.

Među glavnim vokalima upisala se čak i Ivanova supruga Linda, novinarka Slobodne Dalmacije, u prošlogodišnjoj prigodnoj blagdanskoj pjesmi "Božić,Yeah!", a posljednji s kojima je Perić surađivao na pjesmi "Želiš li...?" splitski su glumac Pere Eranović te nekadašnja natjecateljica showa Hrvatska traži zvijezdu i pobjednica glazbenog spektakla "Tvoje lice zvuči poznato" Maja Bajamić.

- Kritike su i više nego pozitivne. Baš kao što je pozitivna i naša glazba. Naravno, uvijek se tu nađe i ponešto negativnih komentara, mišljenja sam da iza njih stoje nerealizirani kompleksaši koji sebi dozvoljavaju da mogu svašta piskarati jer tako izbacuju svoje nakupljene frustracije, oštro će Perić i dodaje.

- Bend nisam stvorio iz materijalizma niti mi je novac bitan. Ovo radim isključivo jer volim umjetnost, glazbu i pozitivu. Nisam jedan od onih koji se u poslu vodi niskim strastima, takvi obično s vremenom ostave gitaru na tavanu... - govori Ivan.

Za rock skladbu Pere i Maje skladao je glazbu, dok je za tekst zaslužan novinar Ivo Šćepanović, inače autor talijanske uspješnice "Mi manca il calcio" glazbenika Ermanna Fabbrija u čijem se spotu pojavljuje sportska reporterka Mirta Šurjak.

Upravo ovaj dvojac radio je i na prvoj pjesmi mladog Splićanina Luke Bajte naziva "Zara".

Ne, ne, nema veze s poznatim modnim lancem, već se tako zove djevojka za kojom mladi Luka pati, poput Petrarce za svojom Laurom.

- Luka je išao u isti razred s mojim sinom, znao sam već otprije da se bavi glazbom, pa sam mu ponudio suradnju. Htjeli smo za ovu pjesmu imati jedan mladi vokal i relativno nepoznatog pjevača kojem bi "Zara" otvorila put prema estradi.

Pjesma govori o zamišljenoj ljubavi, premijera se očekuje tijekom ljeta, a u planu je i snimanje spota. – Luka je pravi roker u duši, iako je još mlad.

image
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

- Vidjet ćemo što će biti, zasad je ovo samo mali izlet u glazbene vode, dobacuje Luka, 15-godišnjak koji je nedavno s odličnim uspjehom završio osmi razred osnovne škole "Manuš", a na jesen ga očekuju gimnazijski dani. Pitamo ga tko mu je glazbeni uzor, na što kao iz topa odgovara Azra.

Već nekoliko godina pleše, pjeva i glumi u mjuziklima splitskog teatra danSing tako da mu scena nije nepoznanica, sudjelovao je i na malom Splitu na Prokurativama.

- Pjesma je stil kakav bi i sam volio slušati. Radi se o lijepoj baladi u kojoj sam se baš prepoznao. Nadam se da će se u njoj pronaći mnogi tinejdžeri jer sam je baš njima namijenio - kaže Luka.

A kako je Omara Beach Bend jedna kontinuirana umjetnička platforma za lansiranje mladih glazbenika na estradu, osim s Perom i Lukom, u planu je suradnja i s još nekim imenima, tako da je pred kreativnim Ivanom dugo, toplo i prije svega - radno ljeto.

Izdvojeno

24. srpanj 2020 04:54