StoryEditor
Prostorijauređenje doma

Zelena je boja života, predstavlja svježinu, sigurnost i spokojstvo

Piše PSD.
8. svibnja 2014. - 22:01
U svakom interijeru postoji neka dominantna boja, kao i one koje se lijepo prate s glavnom nijansom. Ako kao "sporednu" boju u svom stanu izaberete neku od zelenih, onda ste izabrali boju života, koja predstavlja svježinu, sigurnost i spokojstvo.

Zeleni tonovi pružaju ozračje koje umiruje i odmara, simbolizirajući neiscrpnu snagu prirode. Ako ste možda i dvojili, nakon ovakvih preporuka i spoznaje o njezinim blagotvornim učincima, vjerojatno će vas zelena pridobiti. Upravo ovo godišnje doba posebno "ljubi" razne nijanse ove boje, kojima svakako možete na odličan i kreativan način oplemeniti dom. To ne znači da morate pretjerivati i, primjerice, mijenjati boju zidova ili pokućstvo iz temelja, ali nekoliko detalja svakako će osvježiti prostoriju.

Naš je prijedlog kantica za zalijevanje ili nova solnica, zgodna šalica ili ukrasna zdjela. Ako još posegnete i za kojim dekorativnim jastukom ili stolnjakom, onda će zelena doći do punog izražaja. Pogotovo ako cijelu priču nadopunite novom, mladom i zelenom biljkom. A taj će potez, ako je vjerovati određenim tumačenjima, govoriti i podosta o vama. Naime, ljudi koji biraju zelenu boju kotiraju kao moralne osobe, koje teže stabilnosti i postojanosti.

Ova je boja poznata kao najmirnija ljudskom oku, koja djeluje smirujuće, a kako se odlično nadopunjuje uz razne druge nijanse, to joj daje i određenu prednost pred drugim bojama. S obzirom da djeluje umirujuće, dizajneri često ističu kako je prikladna za kupaonice i spavaće sobe.

anita matić

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 19:01