ProstorijaProvjereno djeluje

Jedan bi kuhinjski sastojak morao biti u svakoj prostoriji: doznajte kako osvježiti dom uz ovaj jeftin trik

Piše Silvija Melić
17. travanj 2018. - 00:02
iSTOCKiSTOCK

Osim što vam služi kao ukusan i zdrav obrok, jedna posve uobičajena namirnica može biti i više od toga!

Ako se mučite s neugodnim mirisima u nekoj od vaših prostorija ili recimo, u ormaru, ovaj recept će biti pravo riješenje za to. Istovremeno će osvježiti vaše nosnice i spasiti dragocjene kvadrate i garderobu!

Sve što vam je potrebno su riža, ili kakva ukrasna zdjelica i nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja. Za tren ćete se riješiti neugodnih mirisa, a istovremeno će vam ovaj miris unijeti dašak ljeta u prostor...
 

 

U staklenku uspite jednu ili dvije šalice riže. Potom, dodajte deset do dvadeset kapljica omiljenog esencijalnog ulja. Staklenku prekrijte nekim rupičastim poklopcem kako bi mirodije polagano dopirale u prostoriju. To ćete najlakše napraviti tako da uzmete poklopac od već postojeće staklenke i oštrim predmetom probušite rupice.

Dobro ju promiješajte i odložite na željeno mjesto, primjerice hodnik ili dnevni boravak i uživajte u novoj, mirisnoj dimeziji vašeg stana. Odlična vijest je da ovaj kućni pripravak može trajati i do pola godine, a ako vam se i ranije učini da više ne otpušta mirise, dovoljno ga je samo protresti.

 

 

 

 

 

 

#KUHINJA#RIžA#NAMIRNICA