StoryEditor
ProstorijaKad se male ruke slože

Donosimo vam vesele uskrsne projekte za djecu; zabavite se izrađujući ukrase koji će mališanima uljepšati blagdane

Piše Tanja Giovanelli
30. ožujka 2018. - 17:10
iSTOCK

Kada školski praznici započnu s lošom vremenskom prognozom, djeci valja naći zabavu koja će im kvalitetno ispuniti vrijeme kod kuće, a sudjelovanje u izradi blagdanske dekoracije svakako je jedno od praktičnijih rješenje. Nedostaje li vam inspiracije za prigodne projekte, okušajte se u ovima koje smo za vas pripremili.

 


Uz malo kolaža papira, škare, ljepilo i kakvu traku, ili konopčić lako ćete napraviti ukrasni vjenčić ili vrpcu, kao i zgodne ˝kornete˝ koji vam mogu poslužiti za veselo i šaljivo aranžiranje pisanica. Slijedite li upute ilustrirane u priloženim fotografijama, te pripremite li vašim mališanima tek prvog zeku, kao šprancu daljnji rad, uvjereni smo da će najljepši vjenčić zablistati upravo na vašim vratima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Za one spremne na konkretniju suradnju s najmlađima, predlažemo niz maštovitih dekoracija od filca, od kojeg ćete izrezati oblike jaja, pa dva prišiti zajedno po rubovima, uz ispunu od pamučnih blazinica, te prepustiti djeci dekoraciju. Hoće li na njih lijepiti ili prišivati oblike od filca, perlica, ili drugog dekora, bit će njihov izbor, pa će i konačni rezultat izgledati upravo onako kako oni priželjkuju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ako ste već kupili boju za pisanice, ili se odlučili na prirodno bojanje ljuskom luka, ciklom, ili drugačije, ostaje vam i zgodna mogućnost da ukrasite, ili obojite njihovo kartonsko pakiranje, kako bi imali i prigodni aranžman. Jajima bojanima jarkim bojama pristajat će i boja kartona, ili eventualno bijeli premaz, dok će zagasitije, ili nebojane pisanice podići kakva vesela boja ovog jednostavnog, a efektnog podloška, kojeg će i najmanje ručice lako obojiti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Želite li blagdanskom stolu dodati još malo zaigranog veselja, koje bi dječicu moglo navesti da pojedu i popiju, ono što inače možda ne bi -poput soka od mrkve, ili francuske salate, izradite nasmiješene ˝zekolike˝ čaše, ili zdjelice, služeći se tek s malo šarenog papira i ljepila. Dva duga uha, njuškica i slatke okice, u trenu će nasmijati vaše mališe, koji će pogotovo guštati krijepeći se iz nečega što su sami napravili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#USKRS#DJECA#BLAGDANI#IGRA

Izdvojeno

07. srpanj 2020 01:09