StoryEditorOCM
Zvijezde onlineNOVO OTKRIĆE

Russell Crowe potomak je posljednjeg čovjeka koji je pogubljen odsijecanjem glave u Britaniji: ‘Umirao je od smijeha‘

Piše SCENA SD
8. siječnja 2024. - 20:50

Hollywoodska zvijezda Russell Crowe otkrio je da je daleki rođak zloglasnog jakobitskog gospodara koji je bio posljednji čovjek pogubljen odsijecanjem glave u Britaniji, piše New York Post.

Oskarovac već neko vrijeme istražuje svoje podrijetlo, a iako je znao da ima škotsko nasljeđe, nedavno je otkrio da je u srodstvu sa Simonom Fraserom, 11. lordom Lovatom - poznatim kao Simon "the fox".

Stara lisica je bio poznat po svojim spletkama, a njegov klan je na kraju bio među poraženima u bitci kod Cullodena 1746. godine, a pogubljen je 9. travnja 1747. godine.

Ljubitelji romana i TV serija "Outlander" prepoznat će ga kao djeda glavnog lika Jamieja Frasera, kojeg glumi Sam Heughan.

Na X-u, Crowe je napisao da je pokušavao ući u trag svojim talijanskim korijenima, što je otežano "folklornim obiteljskim pričama i pogrešnim informacijama".

Otkrio je da se njegov prapradjed Luigi Ghezzi preselio na Novi Zeland 1864. godine nakon što je upoznao Mary Ann Curtain u Cape Townu.

image

Russell Crowe

Luca Carlino/Nurphoto Via Afp

59-godišnji glumac dodao je da je John (Jock) Frazer s očeve majke stigao na Novi Zeland 1841. godine i mogao bi biti izravno povezan sa Simonom Fraserom, 11. lordom Lovatom.

Crowe je rekao: "On je pravi lik. Simon "the fox" su ga zvali."

"Navodno su postavili privremene tribine za gospodu kako bi ga gledali kako umire. Jedna od tih tribina se srušila što je rezultiralo smrću devet promatrača. To su mu rekli prije nego što je ubijen i on se nasmijalo. Još uvijek se smijao kad mu je oštrica udarila u vrat i tako je nastao izraz ‘umirao od smijeha‘."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 09:26