StoryEditorOCM

Član legendarne komičarske trupe Monty Python priznaje: ‘Imam 80 godina i moram raditi kako bih preživio‘

Piše SCENA SD
14. veljače 2024. - 09:12
”Monty Python‘s Flying Circus”: Graham Chapman, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terry Gilliam, John CleesePhoto12 Via Afp

Bivša zvijezda "Monty Pythona" Eric Idle kaže da još uvijek radi u dobi od 80 godina iz financijskih razloga, dijeleći na društvenim mrežama da su mu prihodi "katastrofalno" pali i dodao: "Moram raditi za život."

Uz Grahama Chapmana, zvijezdu “Fawlty Towersa” Johna Cleesea, redatelja “Straha i prijezira u Las Vegasu” Terryja Gilliama, Terryja Jonesa i putopisca Sir Michaela Palina, Idle je 1969. osnovao komičarsku skupinu "Monty Python".

Idle, koji je također glumio u filmu "Monty Python i Sveti gral" i stvorio hit broadwaysku predstavu "Spamalot", kaže da ljudi pretpostavljaju da su on i druge zvijezde "Monty Pythona" "bogati". Međutim, dodao je, "Python je katastrofa. Spamalot je zaradio prije 20 godina." Rad "nije jednostavan u ovoj dobi", dodao je Idle u svojoj objavi.

U svojoj posljednjoj objavi na X-u Idle, koji sada živi u Los Angelesu, zahvalio je obožavateljima na lijepim riječima i ohrabrenju i uvjerio ih da je dobro.

“Ja sam angažiran i pišem. To je ono što radim i što mi se najviše sviđa. Stvaranje nove serije. Nešto što se čini potpuno normalnim. Radim to od 1963. Naučio sam puno, ali tada sam imao sjajne mentore”, napisao je.

Idle je prošle godine prodao svoj dom u Los Angelesu za 6.5 milijuna dolara, za koji je Wall Street Journal rekao da ga je kupio za 1.5 milijuna dolara 1995. godine.

"Ne smeta mi što nisam imućan. Više volim biti smiješan", kaže Idle.

image

"Monty Python‘s Flying Circus": Graham Chapman, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terry Gilliam, John Cleese

Photo12 Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 03:11